Εδώ και περίπου ένα χρόνο ο Μίλτος Τεντόγλου είχε κυκλώσει την 24η Αυγούστου, αφού το βράδυ της Πέμπτης (24/08, 20.30) θέλει να προσθέσει στο παλμαρέ του τον μοναδικό τίτλο που του λείπει.
Αυτό είναι το μοναδικό χρυσό που δεν έχει κατακτήσει μέχρι τώρα και θέλει να το πάρει στη Βουδαπέστη. Η αποστολή του μόνο εύκολη δεν είναι, αλλά έχει αποδείξει ότι του αρέσουν τα δύσκολα.
Άλλωστε, πριν πετάξει για το Παγκόσμιο ήταν ξεκάθαρος ο στόχος που έθεσε. «Πάω για να νικήσω. Δεν υπάρχει κάτι άλλο για εμένα εκτός από το χρυσό μετάλλιο. Είμαι πολύ έτοιμος» είπε μεταξύ άλλων και έβαλε τον πήχη.
Σύμφωνα με την κλήρωση ο Μίλτος Τεντόγλου, τουλάχιστον για την πρώτη σειρά αλμάτων, θα πηδήξει ένατος κατά σειρά και δεδομένα θα θέλει να κάνει την καλύτερη επίδοση ώστε να έχει τον τελευταίο λόγο στα τελευταία τρία.

Οι μεγάλοι του αντίπαλοι
Για να μπορέσει ο Μίλτος Τεντόγλου να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο θα πρέπει να ξεπεράσει πολλούς εξαιρετικούς αντιπάλους. Αυτό μαρτυρά και ο προκριματικός, αλλά και το βιογραφικό των υπόλοιπων 11 αθλητών που θα αγωνιστούν στον τελικό.
Είναι χαρακτηριστικό πως και οι 12 αθλητές προκρίθηκαν με άλμα πάνω από τα οκτώ μέτρα. Την ίδια ώρα και οι δώδεκα έχουν κάνει φέτος άλμα πάνω από τα 8.15μ.
Ο Πίνοκ δεδομένα εντυπωσίασε με το μεγάλο άλμα που έβγαλε στον προκριματικό, ωστόσο δεν ξέρουμε εάν ο Τζαμαϊκανός θα μπορέσει να το βρει και στον τελικό.
Οι άλλοι δύο Τζαμαϊκανοί, ΜακΛούντ και Γκέιλ έχουν και αυτοί μεγάλα άλματα, ωστόσο ο δεύτερο φαίνεται φοβισμένος μετά το σοβαρό τραυματισμό του.
Φυσικά, δεν μπορούμε να ξεχνάμε τον Παγκόσμιο πρωταθλητή, Γουάνγκ, αλλά και τους Ντένι και Εχάμερ.

Οι 12 αθλητές του τελικού και οι επιδόσεις τους στον προκριματικό:
Γέιν Πίνοκ (Τζαμάικα) – 8.54μ.
Ζιάναν Γουάνγκ (Κίνα) – 8.34μ.
Μίλτος Τεντόγλου (Ελλάδα) – 8.25μ.
Κάρεϊ ΜακΛούντ (Τζαμάικα) – 8.19μ.
Αλεχάντρο Παράδα (Κούβα) – 8.13μ.
Σίμον Εχάμερ (Ελβετία) – 8.13μ.
Γουίλιαμ Γουίλιαμς (ΗΠΑ) – 8.13μ.
Τάτζεϊ Γκέιλ (Τζαμάικα) – 8.12μ.
Ραντέκ Γιούσκα (Τσεχία) – 8.10μ.
Μαρκίς Ντέντι (ΗΠΑ) – 8.08μ.
Τομπίας Μοντλέρ (Σουηδία) – 8.03μ.
Γέσγουιν Αλντρίν (Ινδία) – 8.00μ.