Μπορεί να ακούγεται «κλισέ» ή να έχει συζητηθεί ιδιαίτερα τις τελευταίες ώρες, όμως η αλήθεια είναι πως ο Ματέο Γκεντουζί είναι ο «μοιραίος» της Μαρσέιγ και ένας… ήρωας για τους φίλους του Παναθηναϊκού, έχοντας συμβάλλει με τον τρόπο του στην πρόκριση της ελληνικής ομάδας στα play – off του Champions League.
Η Μαρσέιγ επικρατούσε με 2-0 των «πρασίνων», στον 3ο προκριματικό γύρο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης και είχε ανατρέψει το σκορ της πρώτης αναμέτρησης και το 1-0 που είχε επικρατήσει ο Παναθηναϊκός στη Λεωφόρο, χάρη στο γκολ του Μπερνάρ.
Ο Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ είχε σκοράρει δύο φορές και όλα έδειχναν πως οι Γάλλοι θα κατάφερναν να πάρουν την πρόκριση σε βάρος της ομάδας του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Μία… κακή στιγμή όμως για τον Ματέο Γκεντουζί, στάθηκε ικανή για να διαφοροποιήσει τα δεδομένα.
Ο πρώην μέσος της Άρσεναλ είδε την μπάλα να χτυπά στο χέρι του, στην τελευταία φάση των καθυστερήσεων του ματς και η παράβαση καταλογίστηκε από τον VAR, όπως θα έπρεπε να συμβεί.
Ο Ιωαννίδης ευστόχησε στο πέναλτι και ο Παναθηναϊκός έστειλε το ματς στην παράταση. Φτάνουμε στο 110ο λεπτό, όταν και ο Γκεντουζί θα μπορούσε να εξιλεωθεί. Η Μαρσέιγ σκοράρει, ο ίδιος καταγράφει την ασίστ στο γκολ του Βιτίνια, αλλά υπάρχει οφσάιντ, και πάλι μετά από υπόδειξη της τεχνολογίας.
Το «θρίλερ» συνεχίζεται και οδηγούμαστε στη διαδικασία των πέναλτι. Ο Ιωαννίδης έχει βάλει το πρώτο και ο Γκεντουζί θέλει να ισοφαρίσει σε 1-1. Η ψυχολογία όμως δεν είναι με το μέρος του και ο Αλμπέρτο Μπρινιόλι τον νικά από τα «11» βήματα. Με το πέρας της «ρώσικης» ρουλέτας, ο Γκεντουζί είναι ο μοναδικός που έχει αστοχήσει.
Έρχεται η ώρα του Μλναντένοβιτς. Σκοράρει, ο Παναθηναϊκός πανηγυρίζει μία τεράστια πρόκριση επί της Μαρσέιγ και δεδομένα, οι επόμενες ώρες για τον Ματέο Γκεντουζί είναι εφιαλτικές. Και όλα αυτά, ενώ μετά το πρώτο ματς επί ελληνικού εδάφους, ο Γάλλος μέσος είχε επισημάνει πως «θα τα πούμε στη Γαλλία»…