Η Παρί Σεν Ζερμέν άφησε πίσω της τις δύο διαδοχικές ισοπαλίες και χάρη στα τέρματα των Εμπαπέ(δύο) και Ασένσιο επικράτησε 3-1 της Λανς για την πρώτη της φετινή νίκη. Τρίποντο και για τη Μαρσέιγ κόντρα στην Μπρεστ.
Της πήρε τρεις αγωνιστικές αλλά η Παρί Σεν Ζερμέν έκανε επιτέλους… σεφτέ στη Ligue 1, με τον Λουίς Ενρίκε μάλιστα να πανηγυρίζει την πρώτη του νίκη στην άκρη του πάγκου της.
Οι Παριζιάνοι έστησαν πάρτι στο «Parc des Princes» και επικράτησαν 3-0 της – 2ης πέρυσι – Λανς, πραγματοποιώντας την καλύτερή της μέχρι στιγμής εμφάνιση.
Ο Μάρκο Ασένσιο άνοιξε το σκορ στο 45ο λεπτό με όμορφο τελείωμα από το ύψος της περιοχής, στέλνοντας τους πρωταθλητές στα αποδυτήρια με το προβάδισμα στο τσεπάκι. Από το σημείο εκείνο ανέλαβε ο Κιλιάν Εμπαπέ. Ο Γάλλος σταρ στο 52′ με άψογο, δυνατό πλασέ έκανε το 2-0 και στις καθυστερήσεις, με δόση τύχης, πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα για το 3-0. Το τελικό 3-1 διαμόρφωσε ο Γκιλαβογκί στο 90+5‘, μειώνοντας για την ομάδα του Εζ.

«Λύγισε» την Μπρεστ η Μαρσέιγ
Νωρίτερα, η Μαρσέιγ πήρε νίκη-αντίδοτο στα τελευταία αρνητικά αποτελέσματα, επικρατώντας 2-0 της Μπρεστ – που είχε το 2Χ2 μέχρι στιγμής – στο «Βελοντρόμ». Οι Μασσαλοί μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και με τον Μπεμπά να «χτυπά» πολύ νωρίς, μόλις στο 4ο λεπτό, πήραν το προβάδισμα. Το τρίποντο «κλείδωσε» στο 65′ ο Ισμαΐλα Σαρ.
Έτσι, η ομάδα του Μαρθελίνο έφτασε τους επτά βαθμούς και πλέον συγκατοικεί με τη Μονακό στην κορυφή της Ligue 1.