Ο Νιρ Μπιτόν, ποδοσφαιριστής της Μακάμπι Τελ Αβίβ, σε δηλώσεις του πριν το ματς με την ΑΕΚ (20:00) αναφέρθηκε στο πως περιμένει τον αγώνα στην «Αρένα», μίλησε για στον στόχο των Ισραηλινών που είναι οι όμιλοι του Κόνφερενς Λιγκ, ενώ στάθηκε και στο τι πέρασε τη λήξασα σεζόν με την οικογένεια του.
Αναλυτικά:
Για την ΑΕΚ: «Πέρσι έφτασαν μέχρι τους 16 της διοργάνωσης που σημαίνει πως είναι μια δυνατή, καλή και έμπειρη ομάδα. Θα πρέπει να είμαστε στο κορυφαίο μας επίπεδο αν θέλουμε να προκριθούμε. Ελπίζω να το πετύχουμε, εξάλλου έχουμε στόχο να φτάσουμε μέχρι τους ομίλους».
Για τις δυνατότητες του: «Ξεκίνησα καλά τη σεζόν και την περασμένη σεζόν. Πιστεύω στον εαυτό μου, ξέρω τι μπορώ να δώσω, ωστόσο όσα συνέβησαν την την περασμένη σεζόν με έριξαν ψυχολογικά και με έβγαλαν εκτός των στόχων μου. Τώρα έχουμε νέο προπονητή και όλοι προσπαθούμε να αφομοιώσουμε τη φιλοσοφία του. Πιστεύω πολύ σε αυτόν. Εγώ θα προσπαθώ πάντα να δίνω το 100% μου και να βοηθώ την ομάδα, όπως έκανα πάντα».
Για τα προβλήματα που πέρασε τη λήξασα σεζόν: «Υπάρχουν πράγματα εκτός γηπέδου τα οποία δεν γνωρίζει ο κόσμος. Έχω την οικογένεια μου, έχω τα παιδιά μου και μόλις επιστρέψαμε στο Ισραήλ βίωσαν μια κρίση. Ο γιος μου, όταν ήρθαμε στο Ισραήλ άρχισε να τραυλίζει γιατί δυσκολευόταν να προσαρμοστεί στη γλώσσα. Αυτά επηρεάζουν ένα ποδοσφαιριστή. Μερικά πράγματα δεν μπορούμε να τα ελέγξουμε και ο κόσμος κρίνει μόνο την απόδοσή σου. Κάποιες φορές υπάρχουν πιο σημαντικά πράγματα από το ποδόσφαιρο».