Μεγάλο παιχνίδι έγινε στο «Αμμόχωστος», με τη Νέα Σαλαμίνα και τον Απόλλωνα να μένουν στο ισόπαλο 1-1, ένα αποτέλεσμα το οποίο σε γενικές γραμμές κρίνεται δίκαιο.
Στο 33’ ο διαιτητής έδωσε πέναλτι για τη Νέα Σαλαμίνα και το πήρε πίσω αλλά στο 43’ το έχασε και του το υπέδειξε το VAR.
Ο Ντορεγκαράι δεν μπόρεσε να νικήσει τον Λέουβενμπεργκ και ο Γιούρτσεβιτς στα τελειώματα του α’ μέρος άνοιξε το σκορ για τον Απόλλωνα.
Στο 62’ η χρυσή αλλαγή του Χριστοδούλου Γιώργος Παπαγεωργίου έφερε το ματς στα ίσα και αφιέρωσε το γκολ στον άτυχο Τσελέα.
Το 1-1 έμελλε να ήταν και το τελικό αποτέλεσμα, με τις δύο ομάδες να μένουν χωρίς νίκη στο νέο πρωτάθλημα.

ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ: Μελίσσας, Σεργίου, Ντάτκοβιτς, Νάρσινγκ (62′ Παπαγεωργίου), Ντουρμισάι (62′ Μπεχαράνο), Καρλίτος (72′ Κουσμάνοβιτς), Κονέ (57′ Φερνάντες), Ντορεγκαράι, Λέουκο, Ντιακιτέ, Κατσιάρης (62′ Μιγκελίτο)
Στον πάγκο: Κίσσας, Κατσικάς, Μιγκελίτο, Φερνάντες, Κουζμάνοβιτς, Κουμουρής, Μπεχαράνο, Παπαγεωργίου, Χριστοδούλου, Βίκτωρος, Έντσον, Κορομά

ΑΠΟΛΛΩΝ: Λέουβενμπεργκ, Εκπολό, Πειμπέρνς, Πέρετζ (56′ Βαλμπουενά), Αμπντουραχίμι (81′ Κοστάκε), Κρμέντσικ (81′ Ντιγκινί), Σαγκάλ, Γιούρτσεβιτς, Χάμπος (89′ Ψύχας), Νταρικβά (81′ Φιλιώτης), Κολ
Στον πάγκο: Λοΐζου, Δημητρίου, Σέλβικ, Άδωνη, Ντιγκινί, Μαλεκκίδης, Χουσαϊν, Ψύχας, Βαλμπουενά, Κοστάκε, Φιλιώτης, Φώτη.

ΓΚΟΛ: 45+3′ Γιούρτσεβιτς/ 62′ Παπαγεωργίου
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μπεχαράνο, Μιγκελίτο/Πέρετζ
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:
ΘΕΑΤΕΣ: Περίπου 2.500
Διαιτητής: Χριστοδούλου Ιωάννης
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Πέτρου Πέτρος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Κοντεμενιώτης Γιώργος
4ος Διαιτητής: Χριστοφόρου Μάριος
VAR: Φωτίου Κωνσταντίνος
AVAR: Νεοφύτου Νεόφυτος
Παρατηρητής: Θεοδότου Κώστας

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ
Έναρξη αγώνα…
2′
Ζήτησε πέναλτι η Νέα Σαλαμίνα για χέρι του Νταρικβά μετά από κεφαλιά του Κονέ. Ο διαιτητής δε υπέδειξε παράβαση, η φάση ελέγχθηκε από το VAR το οποίο συμφώνησε με την άποψη του Ιωάννη Χριστοδούλου.
5′ Απειλεί ο Απόλλωνας. Μετά το διώξιμο της άμυνας της Νέας Σαλαμίνας, η μπάλα στρώθηκε στον Νταρικβά ο οποίος έπιασε το σουτ μέσα από την περιοχή αλλά η μπάλα έφυγε έξω.
10′ Αδύναμο σουτ του Ντορεγκαράι στα χέρια του Λέουβενμπεργκ.
16′ Κεφαλιά του Σαγκάλ, απέκρουσε σε κόρνερ ο Μελίσσας.
19′ Γύρισμα του Πέρετζ στα χέρια του Μελίσσα.
33′ Ο διαιτητής υπέδειξε πέναλτι για τη Νέα Σαλαμίνα για χέρι του Γιούρτσεβιτς σε σέντρα του Νάρσινγκ. Το VAR τον κάλεσε να το δει ξανά και αφού πήγε στο On field review και άλλαξε απόφαση.
43′ Με την βοήθεια του VAR ο διαιτητής υποδεικνύει πέναλτι για τη Νέα Σαλαμίνα σε μαρκάρισμα του Νταρικβά στον Ντορεγκαράι. Είδε την φάση στο on field review και το υπέδειξε ο ρεφ.

45+1′ Ο Ντορεγκάράι ανέλαβε την εκτέλεση αλλά ο Λέουβενμπεργκ έπεσε σωστά και απέκρουσε την μπάλα κρατώντας το μηδέν.

45+3′ ΓΚΟΛ. 0-1. Ανοίγει το σκορ ο Απόλλωνας. Μετά από μπέρδεμα στην περιοχή της Νέας Σαλαμίνας, ο Γιούρτσεβιτς με σουτ από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

 

ΤΕΛΟΣ Α΄ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ
ΕΝΑΡΞΗ Β’ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ
-Χωρίς φάση ακόμα στο β’ ημίχρονο.
60′
Σουτ του Αμπντουραχίμι πάνω από τα δοκάρια.
62′ ΓΚΟΛ. 1-1. Ισοφαρίζει η Νέα Σαλαμίνα. Η άμυνα του Απόλλωνα δεν κατάφερε να διώξει μετά την προσπάθεια του Μιγκελίτο, η μπάλα κατέληξε στον Παπαγεωργίου ο οποίος σταμάτησε ωραία την μπάλα και με άψογο τελείωμα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

 ΤΕΛΟΣ ΑΓΩΝΑ