Το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Παναθηναϊκού πήρε από το χεράκι την Πολωνία και με τις τρομερές εμφανίσεις του την οδήγησε στο Προολυμπιακό Τουρνουά και στη «μάχη» για το εισιτήριο που θα την στείλει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.
Ο Μπαλτσερόφσκι μπήκε με το πόδι πατημένο στο… γκάζι στη νέα σεζόν, δείχνοντας τον λόγο για τον οποίο ο Εργκίν Αταμάν ζήτησε την απόκτησή του, με τον Πολωνό άσο να έχει γεμάτες -σε όλους τους τομείς- εμφανίσεις και να αναδεικνύεται σε μεγάλο πρωταγωνιστή για την ομάδα του.
Ο νέος παίκτης του Παναθηναϊκού ήταν φουριόζος από την εκκίνηση των προκριματικών του Προολυμπιακού Τουρνουά, μετρώντας στην πρώτη αναμέτρηση κόντρα στην Ουγγαρία 22 πόντους, με 9/12 σουτ εντός πεδιάς. Πιο συγκεκριμένα είχε 8/9 δίποντα και 1/4 τρίποντα, μαζεύοντας επίσης και 6 ριμπάουντ, με το σύστημα αξιολόγησης να γράφει 24.
Η δεύτερη αγωνιστική τον έφερε κόντρα στον Γιουσούφ Νούρκιτς και τη Βοσνία, με τον Μπαλτσερόφσκι να τα βρίσκει δύσκολα, αλλά να καταφέρνει να δώσει πολύτιμες λύσεις στην Πολωνία, έχοντας 8 πόντους, 7 ριμπάουντ και 2 ασίστ.
Απέναντι στην Πορτογαλία ο σέντερ του «τριφυλλιού» ήταν και πάλι πρωταγωνιστής, μετρώντας 13 πόντους και 6 ριμπάουντ, κρατώντας το… κερασάκι στην τούρτα για το τέλος.
Ο Μπαλτσερόφσκι στα δύσκολα, όχι μόνο ήταν «παρών», αλλά βγήκε μπροστά για την Πολωνία. Κόντρα στην Εσθονία στον ημιτελικό των προκριματικών του Προολυμπιακού Τουρνουά είχε 18 πόντους, φτάνοντας κοντά στο double-double με 8 ριμπάουντ, μετρώντας και 2 ασίστ.
Όσο για τον τελικό; Φρόντισε να «σφραγίσει» το εισιτήριο της Πολωνίας για το Προολυμπιακό Τουρνουά, έχοντας και πάλι απέναντι στον Βόσνιο Νούρκι