Η διαφορά τους στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο, τεράστια. Το κόστος των 11 που ξεκίνησαν την μεταξύ τους αναμέτρησης, χαοτικά διαφορετικό. Ο κόουτς της Τζίλιγχαμ έπιασε στον ύπνο τον Μάρτιν της Σαουθάμπτον και ο σύλλογος της LeagueTwo έκανε το θαύμα.

Οι «άγιοι», παρά την παρουσία τους στα ημιτελικά του Λιγκ Καπ την περασμένη σεζόν, βρέθηκαν στον πρώτο γύρο του τουρνουά τη φετινή αγωνιστική περίοδο για πρώτη φορά από το 2011, ως αποτέλεσμα και του υποβιβασμού τους στην Τσάμπιονσιπ. Ο Ράσελ Μάρτιν άλλαξε ολόκληρη την 11άδα που είχε πάρει νίκη στο Χίλσμπορο επί της Σέφιλντ Γουένσντεϊ την περασμένη Παρασκευή, όμως… έπεσε στην παγίδα.

«Αν κάποιος έρθει στο γήπεδο και περιμένει να μας δει να έχουμε την κατοχή της μπάλας, να μην κάνει τον κόπο. Δεν θα γίνει αυτό. Θα κάνω πολλές αλλαγές γιατί θέλω να προστατεύσω τους παίκτες μου από τα πολλά παιχνίδια τόσο νωρίς στη σεζόν» είπε ο Νιλ Χάρις. Και παρέταξε 11άδα αξίας 500.000 λιρών, έναντι εκείνης της Σαουθάμπτον που κόστιζε 79,3 εκατομμύρια.

Κι όμως, η Τζίλιγχαμ έφτασε στο επιβλητικό 3-1, σκοράροντας στο πρώτο, εξαιρετικό της, 15λεπτο του ματς, κάνοντας διαχείριση στη συνέχεια και βρίσκοντας τον δρόμο προς τα δίχτυα άλλες δυο φορές στο δεύτερο μέρος. «Η Σαουθάμπτον παρά τις αλλαγές που έκανε είναι ομάδα τοπ επιπέδου.

Εμείς δεν δίνουμε προτεραιότητα σε αυτές τις διοργανώσεις, ωστόσο, θέλω να είμαστε ανταγωνιστικοί και ο κόσμος στο γήπεδο να το αναγνωρίζει. Αυτό θα κάνουμε και στον επόμενο γύρο» ήταν τα λόγια του κόουτς των θριαμβευτών.

Από την δήλωση πως δεν θα ρισκάρει με κανέναν και ουσιαστικά την… γλυκιά μελωδία στ’ αυτιά των μελών της Σαουθάμπτον, η Τζίλιγχαμ «χτύπησε» όπως δεν θα το περίμενε κανείς! Και έγραψε την ιστορία του πρώτου γύρου του φετινού Carabao Cup!