Παρακολούθησα το φιλικό ΑνόρθωσηΑΕΛ και εκτός από την επιθυμία να εξάγω συμπεράσματα για τις δύο ομάδες, καρφώθηκε το ενδιαφέρον μου στο πρόσωπο που επιλέγηκε να είναι διαιτητής.
Είναι αλήθεια, ότι πάντα προκαλεί ενδιαφέρον, η παρουσία μίας γυναίκας-διαιτητή και ειδικά, όταν μιλάμε για ματς α’ κατηγορίας, ακόμα και αν είναι φιλικό.
Η Ιωάννα Αλλαγιώτου, ήταν επίσης διαιτητής στο Ακρίτας-Καρμιώτισσα στα πλαίσια της τελευταίας αγωνιστικής του περσινού πρωταθλήματος, όμως το δείγμα του φιλικού στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» ήταν πιο σημαντικό.
Έτσι λοιπόν, επικεντρώθηκα στις κινήσεις και αποφάσεις της στη διάρκεια του φιλικού και κατέληξα στις ακόλουθες εντυπώσεις-απόψεις.
1. Με την παρουσία της, κατάφερε να κερδίσει το σεβασμό των ποδοσφαιριστών. Δεν είχε το ματς σχεδόν καμία αμφισβήτηση στις αποφάσεις που πήρε, ακόμα και αν έχασε κάποιες φάσεις.
2. Κατάφερε με το στυλ και την συμπεριφορά της, να τύχει γενικής αποδοχής και από τον κόσμο και από τους πάγκους των δύο ομάδων.
3. Είχε άψογη φυσική κατάσταση που τις επέτρεψε να ακολουθήσει το ρυθμό του αγώνα και να είναι σε θέση να λάβει σωστές υποδείξεις.
4. Ίσως να χρειάζεται βελτίωση (είναι θέμα εμπειρίας) η τοποθέτηση της στο γήπεδο, ώστε να έχει ακόμα καλύτερο οπτικό πεδίο.
Το ζητούμενο από εδώ και πέρα, είναι να μην μείνει στο φιλικό η διεθνής 32χρονη διαιτητής. Δηλαδή, να της δώσει ο Ιταλός αρχιδιαιτητής και άλλες ευκαιρίες, αν θέλουμε να μιλάμε για…μετάγγισή της διαιτησίας με νέο αίμα.
Σαφώς και δεν θα είναι εύκολο το έργο της Ιωάννας. Όπως δεν είναι για κανένα Κύπριο διαιτητή. Ας πάρει όμως τις ευκαιρίες και θα δείξει κατά πόσο έχει προοπτική να καθιερωθεί στην α’ κατηγορία.

Μιχάλης Παπαγεωργίου