Ο Γέσπερ Γιάνσον, στη μεγάλη συνέντευξη που παραχώρησε στην κάμερα της Ομόνοιας, μίλησε και για τη σχέση του με τον κόουτς της ομάδας, Σωφρόνη Αυγουστή.
Τι είπε:
Ποια είναι η σχέση σου με τον προπονητή Σωφρόνη Αυγουστή; Ποιο είναι το επίπεδο της συνεργασίας σας; «Είναι καλή η σχέση μας, απολύτως. Ξεκινάμε να μαθαίνουμε ο ένας τον άλλο. Είναι πολύ καλός χαρακτήρας και ένας καλός προπονητής. Είμαστε ακόμη στην αρχή της συνεργασίας μας, συνεπώς θα χρειαστεί σταδιακά να μάθει τον τρόπο που δουλεύω στο πλαίσιο της μακροπρόθεσμης στρατηγικής και εγώ από την πλευρά μου να μάθω τι θέλει σαν προπονητής, τι είδους προφίλ είναι και πάει λέγοντας. Πιστεύω ότι δουλεύει καλά».
Επίτρεψέ μου να σε ρωτήσω αν έχουν προκύψει διαφωνία ως τώρα; «Όχι ιδιαίτερα. Είμαστε σε αυτή τη δουλειά χρόνια. Οι προπονητές θέλουν να έχουν παίκτες συνέχεια. Αυτό είναι το κύριο πράγμα, αλλά πρέπει να τους εντάξεις μέσα σε ένα γκρουπ, μέσα στην οικονομία και σε ένα μακροπρόθεσμο πλάνο. Πάνω σε αυτό το θέμα, έχουμε ένα πολύ καλό διάλογο εγώ και ο Σωφρόνης, αλλά και ο Σίμος που είναι επίσης μέρος αυτής της συζήτησης. Είναι πολύ ξεκάθαρο. Για εμένα ο Σύλλογος έχει μια φιλοσοφία που πρέπει να ακολουθούμε. Είναι έντεκα παίκτες που μπορούν να παίξουν από το ξεκίνημα, αν δεν αλλάξουμε τους κανόνες ή κάτι. Δεν είναι το “όσο περισσότεροι, τόσο το καλύτερο”. Πρέπει να κρατάς τους παίκτες πνευματικά στο σωστό σημείο, να διατηρείς τον ανταγωνισμό και να έχεις παίκτες που να μπορούν να αναπτυχθούν. Δεν μπορούμε να κλείσουμε τις πόρτες γι’ αυτούς. Βλέπω πολλούς παίκτες που μπορούν να αναπτυχθούν μέσα στη σεζόν που έρχεται και δεν μιλάω μόνο για τους πολύ νεαρούς».