Με αφορμή τη μεταγραφή του Βραζιλιάνου επιθετικού Άλεφ Μάνγκα στην Πάφος FC, το ειδησεογραφικό πρακτορείο Associated Press ασχολήθηκε με το γεγονός ότι ο παίκτης είναι υπόδικος για συμμετοχή σε κύκλωμα χειραγώγησης αγώνων! Συγκεκριμένα, κατηγορείται ότι έλαβε 11.000 δολάρια σε αγώνα της Κοριτίμπα για να προκαλέσει τον διαιτητή να του δείξει κίτρινη κάρτα!
Σημειώνεται επίσης ότι ο εισαγγελέας της πολιτείας της Γκοΐας ασχολήθηκε με την υπόθεση, ενώ γίνεται λόγος για κύκλωμα που έχει απλώσει πλοκάμια σε ΗΠΑ, Ελλάδα και Λιθουανία, υπογραμμίζοντας ότι ο Μάνγκα δεν μπορεί να αγωνιστεί στη Βραζιλία μέχρι τη δίκη για την ανάμειξή του σε σκάνδαλο χειραγώγησης αγώνα που αποκαλύφθηκε τον Νοέμβριο, αλλά ο αποκλεισμός δεν επεκτείνεται σε άλλες χώρες!
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΑΦΟΣ FC: Μιλώντας στον Super Sport FM 104.0, ο γενικός διευθυντής της Πάφος FC Χάρης Θεοχάρους τοποθετήθηκε επί του θέματος: «Φαίνεται να υπάρχει μεγάλη ευαισθησία για την Πάφος FC. Ο ποδοσφαιριστής ανήκει σε εμάς για τον επόμενο ένα χρόνο. Απ’ εκεί και πέρα τι κάνει στην προσωπική του ζωή ή αν έχει μπλεξίματα, είναι δικό του θέμα. Εμείς ασχολούμαστε με το ποδοσφαιρικό. Έχει καταδικαστεί ο ποδοσφαιριστής; Τις τελευταίες μέρες όλοι ασχολούνται με την Πάφος FC. Υπάρχει ποδοσφαιριστής που έχει υποπέσει σε…εκατό παραπτώματα και δεν ασχολήθηκε κανείς. Δεν ισχύουν τα χρήματα που γράφονται, δεν έχουμε δώσει ούτε ευρώ στην Κορίτιμπα αλλά υπάρχει ένα μεγάλο ποσό για την αγορά του».
Πρόσθεσε για τον Μελούσο ότι θα υποβληθεί σε εξειδικευμένες εξετάσεις και δήλωσε για τους στόχους: «Έχει γίνει σοβαρή ενίσχυση στην ομάδα για να διεκδικήσει και τους δύο τίτλους. Να είστε σίγουροι ότι θα έρθουν κι άλλα. Ο Παπαστυλιανού είναι σχεδόν κλειστός στη Τζένοα, θα τον πωλήσουμε. Δεν δεχθήκαμε τις προηγούμενες εφτά προσφορές της Τζένοα».