Ο Ρικάρντο Σα Πίντο, προπονητής του ΑΠΟΕΛ, παρέθεσε δημοσιογραφική διάσκεψη, ενόψει του αγώνα των γαλαζοκιτρίνων κόντρα στη Γάνδη, στο Βέλγιο για τα πλέι οφ του Kόνφερενς Λιγκ.
Όλα όσα είπε και το βίντεο:
Αρχικό σχόλιο: «Θα είναι πάρα πολύ δύσκολο κόντρα σε μια πάρα πολύ καλή ομάδα που έχει εξαιρετικές εγκαταστάσεις. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και προσηλωμένοι στο παιχνίδι μας για να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε. Είμαστε αισιόδοξοι και σε πολύ καλή κατάσταση, προερχόμαστε από πέντε σερί νίκες και έχουμε αυτοπεποίθηση. Βρισκόμαστε σε ένα καλό σημείο».
Για τη θητεία του στην Σταντάρ Λιέγης: «Είναι διαφορετικές εποχές με τον καιρό που ήμουν τότε προπονητής. Ανέλαβα την ομάδα και δεν είχαν καλές σεζόν αλλά μαζί μου πάλεψαν για το πρωτάθλημα. Είμαι περήφανος για τη θητεία μου στην Σταντάρ Λιέγης. Λόγω του δεσίματος με αυτή την ομάδα αλλά και λόγω του πρωταθλήματος που χαρακτηρίζεται από την ένταση είμαι λάτρης του Βελγικού πρωταθλήματος και το παρακολουθώ. Έχουν υψηλότερο προϋπολογισμό από εμάς. Δεν είναι αρνητικό να γνωρίζεις κάποια πράγματα για έναν πρωτάθλημα, όπως εγώ για το Βελγικό. Η προϊστορία του ΑΠΟΕΛ δεν είναι καλή κόντρα στις Βελγικές ομάδες αλλά η πίεση δεν είναι στο μέρος μας. Η πίεση είναι στη Γάνδη».
Για τα πλεονεκτήματα του ΑΠΟΕΛ και τις αδυναμίες της Γάνδης: «Έχουμε αναλύσει τον αντίπαλο. Επιθετικά είναι γρήγορη ομάδα. Παίζουν διαφορετικά συστήματα. Είναι παίκτες που έχουν ενθουσιασμό. Ξέρουμε τι θέλουν να κάνουν επιθετικά και έχουμε προετοιμαστεί για να τους αναχαιτίσουμε. Επίσης είναι επικίνδυνοι στις στατικές φάσεις. Πρέπει και εμείς να αξιοποιήσουμε τις φάσεις που θα βρούμε γιατί σε τέτοια ματς δεν είναι πολλές. Είναι αυτό που είπα και στους ποδοσφαιριστές στα αποδυτήρια. Πρέπει να δείξουμε επιμονή και πίστη ότι μπορούμε να πάρουμε το αποτέλεσμα».
Για την απουσία του ΑΠΟΕΛ από τους ομίλους και αν είναι θετικό ή αρνητικό το γεγονός πως το πρώτο ματς είναι εκτός έδρας: «Έχω και εγώ την ιστορία μου σε πλέι οφ. Το ΑΠΟΕΛ είναι εκτός για τέσσερα χρόνια και είναι αρκετός καιρός. Έχουμε σπάσει ρεκόρ αφού κάναμε τέσσερεις νίκες. Στους προηγούμενους γύρους είχαμε την πίεση να νικήσουμε, αυτή τη φορά έχουμε το όνειρο, τη δίψα για να προκριθούμε. Δεν παίζει ρόλο σε ποια έδρα αγωνίζεσαι στο πρώτο ματς. Έπαιξε με τη Σίτι εντός έδρας και τη νίκησα αλλά έχασα εκτός. Θα είναι απλώς το πρώτο ημίχρονο και το δεύτερο θα γίνει στην έδρα μας. Δεν είναι κάτι που μπορεί να κάνει τη διαφορά».
Για το περιστατικό με τον Βανχάεζενμπρου όταν ήταν προπονητής της Άντερλεχτ ο νυν κόουτς της Γάνδης: «Το ποδόσφαιρο είναι γεμάτο από έντονα συναισθήματα. Ποτέ δεν ξεπερνώ τα όρια. Αν κάνω κάτι λάθος θα ζητήσω συγνώμη. Λατρεύω να νικάω και να πανηγυρίζω έντονα. Σε εκείνη την περίπτωση ο άλλος προπονητής πέρασε το όριο και από τη στιγμή που πέρασε το όριο δεν θα του δώσω το χέρι, γιατί έτσι έχω μάθει από τους γονείς μου»!

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: