Στην διάσκεψη τύπου μετά την μεγάλη πρόκριση επί της Σλόβαν, ο προπονητής του Άρη Αλεξέι Σπιλέφσκι δήλωσε τα ακόλουθα:

«Μετά το τέλος είπα στους παίκτες μου ότι αυτός ήταν ο λόγος που ανανέωσα το συμβόλαιο μου, για να συνεχίσω να δουλεύω με αυτούς τους φανταστικούς παίκτες. Είμαστε η μοναδική ομάδα που θα συμμετέχει στους ομίλους. Αν σκεφτώ τον δρόμο που διανύσαμε από την πρώτη μέρα που ήρθα, αυτό που κάναμε σαν σύλλογος είναι φανταστικό. Να ευχηθώ ότι καλύτερο στην Σλόβαν. Ένιωθα τους παίκτες ότι είχαν πολύ μεγάλο κίνητρο. Έβαλαν… φωτιά στο γήπεδο. Είπα πριν από το παιχνίδι ότι θα παίξουν ρόλο το πάθος και η θέληση. Ίσως καταλάβω καλύτερη τι πετύχαμε αύριο, τώρα έχω αδειάσει».

*«Άκουσα για την απομάκρυνση του προπονητή του Απόλλωνα χθες. Ίσως να μην είναι η κατάλληλη ώρα να το σχολιάσω, ήταν ένα σοκ για εμένα. Όταν δώσετε στήριξη στους προπονητές, είναι όλα πιθανά».

Για την στήριξη που έχει από την διοίκηση του Άρη: «Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί γίνεται τόσος πολλής λόγος. Δουλεύω με νεαρούς παίκτες και χρειάζεται χρόνος. Όταν ήρθα πέρσι, μιλούσα με τον τεχνικό διευθυντή και δεν πίστευε ότι θα παίξουμε με αυτό τον τρόπο, διότι στην Κύπρο προτιμούν το τίκι τάκα και το ισπανικό στυλ. Πάντοτε είχα και θα έχω μεγάλη αυτοπεποίθηση όσον αφορά το στυλ παιχνιδιού μου. Για μένα η σωστή νοοτροπία είναι τα πάντα. Δεν ξέρω τι έλεγε ο κόσμος, ίσως κάποια κουτσομπολιά, αλλά αυτό εν ίσχυσε. Βλέπουμε και στην Αγγλία, ακόμα και για τον Γκουαρδιόλα υπήρχε γκρίνια την πρώτη χρονιά. Χρειάζεται χρόνος. Ευτυχώς εμείς έχουμε ένα πολύ καλό ιδιοκτήτη και το αντιλαμβάνεται αυτό. Εγώ και η οικογένεια μου λατρεύουμε την Κύπρο και τον κόσμο της, γιατί είναι ευγενικοί και μας έδειξαν μεγάλη αγάπη. Ακόμα κι αν φύγω σε μερικά χρόνια από την Κύπρο, θα αγοράσω ένα διαμέρισμα για να μπορώ να έρχομαι διακοπές στην Κύπρο».

Για το ότι κέρδισε με 6-2 έχοντας στον πάγκο τους δύο ακραίους επιθετικούς που ήταν βασικοί πέρσι: «Ήταν για λόγους τακτικής. Ο Μοντνόρ ήταν πάρα πολύ καλός στα τελευταία παιχνίδια, ο Μπαμπίκα είχε κάποια άλλα πράγματα στο μυαλό του το τελευταίο διάστημα γι’ αυτό και δεν ήταν ο καλός εαυτός του. Πέρσι δεν είχαμε αυτό το βάθος. Θα προχωρήσουμε με την απόκτηση σέντερ μπακ και επιθετικού. Εύχομαι ο φίλος μας (σ.σ Κακόριν) να επιστρέψει πίσω. Χρειαζόμαστε μεγάλο ρόστερ, δεν μπορώ να παίξω με αυτούς τους παίκτες την Κυριακή, είδατε τι έγινε με την Δόξα. Πρέπει να έχουμε μεγάλο ρόστερ για να δίνουμε χρόνο σε όλους».

Για το αν ήταν το κορυφαίο παιχνίδι του Άρη με αυτόν στον πάγκο: «Δεν θα έλεγα ότι ήταν η καλύτερη μας εμφάνιση. Πετύχαμε έξι γκολ, είναι πάρα πολλά και είχαμε σπουδαία διαστήματα όμως δε μπορείς να πεις ποτέ ότι έκανες το τέλειο παιχνίδι. Δεχθήκαμε δύο γκολ αναίτια. Ένα από τα πράγματα που ήθελα ήταν να κρατήσουμε το μηδέν στην άμυνα».

Για τον Κακόριν: «Θα είμαι πολύ χαρούμενος αν μπορούμε να τον έχουμε, αλλά θα πρέπει να περιμένουμε».

Για το ότι ο Κακόριν αγωνίστηκε απόψε ως αλλαγή με την Φιορεντίνα: «Θα δούμε αν θα παίξει μαζί μας ή εναντίον μας».

Για την προτίμησή του στους ομίλους: «Θα ήθελα να γνωρίσω τον Μουρίνιο ή τον Κλοπ. Αν αυτό είναι δυνατό να τους κάνουμε την ζωή δύσκολη. Πριν κλείσω, να πω και κάτι ακόμα. Είχα καλωσορίσει τον προπονητή της Ράκοφ και μετά από το παιχνίδι μας είπε “γεια σας, καληνύχτα”, θέλω να του πω και πάλι καλωσόρισε στους ίδιους ομίλους μαζί μας».