Η κινητικότητα που δείχνει ο Παναθηναϊκός από την έναρξη της μεταγραφικής περιόδου έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον σε όλη την μπασκετική Ευρώπη. Η ιστοσελίδα, basketplus, αφού αναφέρει τις μεταγραφές που έχουν κάνει οι πράσινοι, προχωρά στην ανάλυσή τους, και φτάνει σε μια υπόθεση για τον Βιλντόσα.

Εκτιμά ότι ο Βιλντόσα μπορεί να έχει έναν ρόλο αντίστοιχο με εκείνο που είχε ο Μίσιτς στην Εφές και να εξελιχθεί σε έναν παίκτη με έναν εξαιρετικά σημαντικό ρόλο για τον Παναθηναϊκό του Αταμάν.

«Ο Βιλντόζα έρχεται από μια εξαιρετική σεζόν με τον Ερυθρό Αστέρα και μπορεί να είναι ακόμα καλύτερος στην ομάδα του Αταμάν. Είχε 12,6 πόντους και 3,9 ασίστ ανά ματς στην Euroleague με 41,6% εντός πεδιάς. Επιπλέον, ήταν ο MVP του Δεκεμβρίου και έδειξε την ικανότητά του στο σκοράρισμα. Ο Βιλντόζα ωρίμασε πολύ και επέστρεψε στην Ευρώπη για να είναι ακόμα πιο κυρίαρχος μετά την αποχώρησή του από τους Μπακς. Επομένως, μπορεί να είναι ένας παίκτης – κλειδί στα χέρια του Αταμάν.

Τόσο ο Λούκα, όσο και ο Μίσιτς, έχουν ορισμένα κοινά χαρακτηριστικά, τα οποία “εβγαλε” ο κόουτς από τον Σέρβο και το ίδιο μπορεί να κάνει και με τον Βιλντόζα. Και οι δύο ξεχωρίζουν στο πώς μπορούν να δημιουργήσουν για τον εαυτό τους», αναφέρει το δημοσίευμα και προσθέτει…

«Ο Βιλντόζα ήταν πολύ αποτελεσματικός μακριά από την μπάλα και είχε καλό τρίποντο στον Ερυθρό Αστέρα. Από την μεριά του, ο Μίσιτς είχε επωφεληθεί από το σύστημα του της ομάδας. Αν ο Αταμάν διατηρήσει την ίδια φιλοσοφία, σίγουρα ο Λούκα θα βγει κερδισμένος με τον ρόλο του. Δεν λέμε πως ο Αργεντινός θα γίνει MVP της διοργάνωσης, αλλά θα μπορούσε να κάνει την καλύτερη σεζόν του στην Ευρώπη».