Αν μη τι άλλο, η μετακόμιση του Κώστα Σλούκα από τον Ολυμπιακό στον Παναθηναϊκό αποτελεί την είδηση της δεκαετίας. Ο άνθρωπος που ηγούνταν μέχρι πρότινος της περιφέρειας των ερυθρολεύκων θα αγωνίζεται στο ΟΑΚΑ για την επόμενη τριετία.
Πώς όμως φτάσαμε ως εδώ; Ο Παναθηναϊκός μύρισε αίμα και δεν έμεινε με σταυρωμένα χέρια, έκανε την προσπάθειά του, την επίθεσή του για να κλείσει το deal. Για να τα καταφέρει δεν είναι μόνο ότι έβαλε στο τραπέζι ένα συμβόλαιο που όμοιό του είχαμε περίπου δεκαπέντε (15) χρόνια να δούμε στην Ελλάδα (όταν ο Θοδωρής Παπαλουκάς μετακόμισε από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στον Ολυμπιακό το 2008), αλλά κι ότι εκμεταλλεύτηκε το timing για να… τσιγκλήσει τον εγωισμό του 33χρονου γκαρντ -η μη αναφορά στον Γιώργο Μπαρτζώκα στο social post που έκανε την Πέμπτη 6 Ιουλίου δεν ήταν τυχαία.
Ο Παναθηναϊκός λοιπόν εκμεταλλεύτηκε την περίσταση, κινήθηκε όσο πιο διακριτικά γινόταν (σ.σ.: μείζονος σημασίας το γεγονός να μη διαρρεύσει το οτιδήποτε τις προηγούμενες ημέρες), αντιλαμβανόμενος πως για να… γίνει η δουλειά θα έπρεπε να γίνουν κάτω από τα ραντάρ.
Η πρώτη επαφή ανάμεσα στις δύο πλευρές πραγματοποιήθηκε λίγες ημέρες μετά από την ολοκλήρωση της σεζόν, για την ακρίβεια την Τετάρτη 21 Ιουνίου. Ο Σάνι Μπετσίροβιτς ήταν αυτός, ως ο έχω τον ρόλο, που επικοινώνησε με την πλευρά του Κώστα Σλούκα. Τότε όμως, η απάντηση που πήρε δεν έδινε την παραμικρή χαραμάδα αισιοδοξίας, αφού ήταν άμεσα αρνητική.
Δύο μέρες αργότερα, την Παρασκευή 23 Ιουνίου, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος κάνει την πρώτη επαφή με τον ατζέντη του Κώστα Σλούκα, για να μεταφέρει επισήμως το ενδιαφέρον. Η απάντηση; Ξανά αρνητική, με απόλυτη ευγένεια. Ούτως ή άλλως, ο Κώστας Σλούκας είχε θέσει ως ξεκάθαρη προτεραιότητα την επαφή με τον Ολυμπιακό, για να ξεκαθαρίσει τι μέλλει γενέσθαι. Παρεμπιπτόντως, σε αυτό το διάστημα οι πράσινοι είχαν ενημερώσει την πλευρά του διεθνούς γκαρντ πως είναι διατεθειμένοι να προσφέρουν ένα ποσό που έφτανε στα 7.000.000€ για τριετή συνεργασία.
Το ραντεβού με τον Παναγιώτη και τον Γιώργο Αγγελόπουλο έγινε, εν τέλει, τη Δευτέρα 3 Ιουλίου. Η επαφή των δύο πλευρών δεν έφερε αποτέλεσμα, ο διεθνής γκαρντ έκανε λόγο για δεύτερο ραντεβού, αυτό όμως δεν συνέβη ποτέ. Το ίδιο βράδυ, λίγες ώρες μετά απ όσα συνέβησαν στην Arcadia, ο Παναθηναϊκός δήλωσε πάλι παρών. Με τον τρόπο του. Βρήκε όμως πάλι σε τοίχο.
Η ανακοίνωση της ΚΑΕ Ολυμπιακός για το “διαζύγιο” με τον Κώστα Σλούκα, το απόγευμα της Πέμπτης 6 Ιουλίου, ήταν αυτό που περίμενε ο Παναθηναϊκός για να… του ξαναθυμίσει πόσο τον θέλει. Με νέα τηλεφωνική επικοινωνία και αυξημένη οικονομική προσφορά: 8.000.000€ για τρία χρόνια, όπως αποκάλυψε το SPORT24 την Πέμπτη 6 Ιουλίου. Το pressing του τριφυλλιού είχε γίνει πλέον πολύ έντονο.
Εντός των επόμενων δύο ημερών μάλιστα, ο Παναθηναϊκός δεν έμεινε με σταυρωμένα χέρια. Επανήλθε δύο (!) φορές με ακόμη καλύτερη προσφορά. Αρχικά με 9.000.000€ κι εν συνεχεία, το Σάββατο 8 Ιουλίου, με 10.000.000€ για τριετές συμβόλαιο συνεργασίας.
Πλέον, το νερό είχε μπει στο αυλάκι. Όχι μόνο σε οικονομικό, αλλά και σε πνευματικό επίπεδο. Που ήταν το σημαντικότερο. Ο Κώστας Σλούκας τα ζύγισε όλα στο μυαλό του, πήρε την απόφαση που άλλαξε τα δεδομένα στην Ελλάδα και την Ευρώπη, υπογράφοντας για τρία χρόνια με το τριφύλλι.
Άφησε στην άκρη τα 6.000.000€ (για τρία χρόνια) της Φενέρμπαχτσε, είπε το “ναι” στον Παναθηναϊκό και μετατράπηκε αυτόματα σε έναν εκ των πλέον καλοπληρωμένων αθλητών στην ιστορία της χώρας.