Βαλίτσες για Κωνσταντινούπολη ετοιμάζει ο Ντόμινικ Λιβάκοβιτς! Όπως αποκαλύπτει η κροατική «Sportske novosti», υπάρχει συμφωνία της Ντινάμο Ζάγκρεμπ με τη Φενέρμπαχτσε για τη μεταγραφή του 28χρονου γκολκίπερ αντί οκτώ εκατ. ευρώ, συν ακόμη δύο με τη μορφή μπόνους! Οικονομικά, τονίζει το έγκυρο Μέσο, δεν υπάρχει, πλέον, χάσμα μεταξύ των δύο συλλόγων, αφού έχουν συμφωνηθεί και οι τελευταίες λεπτομέρειες, που «εγγυώνται στον Λιβάκοβιτς σχεδόν τετραπλάσιο μισθό από αυτόν που παίρνει στο Μάξιμιρ»! Υπάρχει, όμως και ένα πρόβλημα. Ένα αρκετά μεγάλο πρόβλημα.
Η «Sportske novosti» τονίζει πως η ιστορία δεν έχει τελειώσει, καθώς η Φενέρμπαχτσε θέλει τον Λιβάκοβιτς το αργότερο μέχρι το τέλος αυτής της εβδομάδας! Οι Τούρκοι του άναψαν το «πράσινο φως» να παίξει άλλα δύο παιχνίδια για τους «μπλε» -τον δεύτερο αγώνα του προκριματικού γύρου του Champions League με την Αστάνα και τον αγώνα πρωταθλήματος με την Γκόριτσα. Μετά από αυτά, πρέπει να πάει στην Κωνσταντινούπολη! Και οι Τούρκοι, τονίζεται στο ρεπορτάζ, δεν θέλουν να κάνουν πίσω ούτε μία ημέρα σε αυτό το θέμα, γιατί ο κόουτς Ισμαήλ Καρτάλ είναι ήδη έξαλλος, που ο Λιβάκοβιτς δεν έχει μπει στην ομάδα εδώ και καιρό. Η Φενέρ ??έχει ήδη παίξει προκριματικά στο Conference, ενώ το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει στις 13 Αυγούστου και δεν υπάρχει ακόμα πρώτος τερματοφύλακας.
Η Ντινάμο, από την άλλη, έχει άλλη άποψη. Ο Λιβάκοβιτς μπορεί να φύγει, αλλά μόνο αφού παίξει άλλα δύο παιχνίδια, όχι, όμως, με την Αστάνα και την Γκόριτσα, αλλά εκείνα με την ΑΕΚ! Το δημοσίευμα τονίζει ότι ενδεχόμενη πρόκριση των Κροατών επί της ελληνικής ομάδας θα τους εξασφάλιζε, έστω, το Europa League. «Εμπλέκονται εκατομμύρια ευρώ και επομένως κανείς στο Μάξιμιρ δεν θέλει να ρισκάρει τίποτα», σημειώνεται.
Και εδώ είναι, που υπάρχει το μεγαλύτερο θέμα. Η Ντινάμο γνωρίζει σίγουρα ότι ο Λιβάκοβιτς βρίσκεται υπό μεγάλη πίεση και ότι θα απογοητευτεί πάρα πολύ αν χαλάσει η μεταγραφή του επειδή η Φενέρ ??δεν ήθελε να περιμένει άλλες 10 ημέρες ή επειδή η Ντινάμο δεν ήταν έτοιμη να τον αφήσει 10 ημέρες νωρίτερα. Η επόμενη εβδομάδα είναι, λοιπόν, εξαιρετικά κρίσιμη, προκειμένου να δούμε αν η ΑΕΚ θα βρει απέναντί της τον βασικό γκολκίπερ της εθνικής Κροατίας ή όχι…