Η ΑΕΛ θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στο προκριματικό όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ στο Φούτσαλ έχοντας ως αντίπαλους την Ελβετική Μινέρβα, την Αρμενική Γερεβάν και την Φιορεντίνο από το Σαν Μαρίνο. Η ιστοσελίδα μας επικοινώνησε με τον βοηθό προπονητή της ΑΕΛ, Σάββα Βρακά ο οποίος παραβρέθηκε στην κλήρωση των ομίλων για μια πρώτη εκτίμηση των αντιπάλων της ΑΕΛ.
Κύριε Βρακά πως υποδεχτήκατε ως ΑΕΛ την κλήρωση;
«Η κλήρωση έχει και τα θετικά της και τα αρνητικά της. Είμαστε γηπεδούχοι θέλουμε πρώτα να γίνει μια άρτια διοργάνωση αντάξια ομίλου διοργάνωσης Τσάμπιονς Λιγκ. Είναι στην μέση το πρεστίζ αλλά και ακούγεται το όνομα της ΑΕΛ στην Ευρώπη. Δημιουργούμε συμμαχίες, φίλους και προωθούμε την Κύπρο και την Λεμεσό ταυτόχρονα είτε αθλητικά είτε κοινωνικά είτε πολιτιστικά».
Με ποιο στόχο θα μπει η ομάδα στα παιχνίδια του γκρουπ;
«Παίζουμε στην έδρα μας ένα τουρνουά 4 ημερών. Οποία ομάδα προετοιμαστεί κατάλληλα για αυτά τα παιχνίδια θα προκριθεί. Δεν υπάρχει φαβορί. Είδαμε πολλές φορές τουρνουά παρόμοιας φύσης όπως τα φαΐναλ φορ να τα κερδίζουν ομάδες που ήταν θεωρητικά αουτσάιντερ. Η Μινέρβα είναι πρωταθλήτρια Ελβετίας και η Γερεβαν έχει παράδοση ως ομάδα στο χώρο του Φούτσαλ Η ομάδα από το Σαν Μαρίνο είναι Ιταλική ομάδα. Δεν μπορείς να υποτιμήσεις κανένα. Αν με ρωτάς τώρα να σου απαντήσω τι θέλω εγώ είναι να κάνουμε το 3Χ3 και να προκριθούμε. Αν σου απαντήσω προπονητικά θα σου πω ότι όλες οι ομάδες έχουν τις πιθανότητες τους και κάθε μια ομάδα έχει αδυναμίες και δυνατότητες. Το πρόγραμμα ευνοεί θεωρητικά την πρωταθλήτρια Ελβετίας. Όμως επαναλαμβάνω ότι ο στόχος της ομάδας είναι οι τρεις νίκες και η πρόκριση. Δεν έχουμε να φοβηθούμε κανένα».
Πόσο σημαντικό είναι ότι θα παίξει η ομάδα μπροστά στον κόσμο της για την πρόκριση;
«Όσο αφορά τον κόσμο πάντα είναι θετικό και ειδικά η ΑΕΛ με το κόσμο που έχει. Να παίζει σε γήπεδα τα οποία ο κόσμος της είναι κοντά της. Είναι αλληλένδετα στοιχεία. ΑΕΛ και κόσμος πάντα πάνε μαζί. Όλα εξαρτούνται από εμάς στην ομάδα. Η στήριξη του κόσμου είναι δεδομένη. Θέλω να δώσω και ένα μήνυμα προς όλους. Θα δώσουμε τα πάντα για να προκριθούμε εύχομαι σε όλα τα τμήματα της ΑΕΛ μας καλή αρχή και πολλούς τίτλους. Και στο Νέο ΔΣ καλή δουλειά. Εμείς στο Φουτσαλ θα προσπαθήσουμε για το νταμπλ και την πρόκριση. Vamos ΑΕΛ».
Αριστείδου Μιχαήλ