Ο Πέλι – Ράντοκ Μπανζού ανανέωσε με τη Λούτον, σύντομα θα ξεκινήσει την 11η σεζόν του στην ομάδα και θα έχει να λέει πως με μια φανέλα, έκανε… όλο το ταξίδι, από τα ερασιτεχνικά στρώματα της National League, μέχρι και τους πιο λαμπερούς προβολείς του πλανήτη, στην Πρέμιερ!
Η ιστορία της ανόδου της Λούτον στην κορυφαία κατηγορία μοιάζει από μόνη της με θαύμα. Ένας σύλλογος που έχει περάσει από… σαράντα κύματα, πρόκειται να βρεθεί τη νέα σεζόν στο ανώτερο ποδοσφαιρικό επίπεδο της Αγγλίας!
Πιστός στρατιώτης της εδώ και μία δεκαετία, ο Πέλι – Ράντοκ Μπανζού, ανανέωσε το συμβόλαιο του γράφοντας παράλληλα ιστορία.
Ο 29χρονος μέσος από το Κονγκό ξεκίνησε την πορεία του με το σύλλογο το 2013 όταν ακόμα η Λούτον αγωνιζόταν στην Conference Premier. Ξεχώρισε γρήγορα λόγω του ταλέντου αλλά και της συμβολής του στο κομμάτι της δημιουργίας και δεν άργησε να φορέσει φανέλα βασικού.
Η σεζόν 2013-14 δεν υπήρξε η καλύτερη της καριέρας του, κυρίως εξαιτίας των πολλών τραυματισμών, αλλά ο ίδιος επέστρεψε νωρίς επεκτείνοντας μάλιστα τη συνεργασία του με το κλαμπ. Το 2017 συμφώνησε να ανανεώσει για ακόμα τρία έτη και μέσα στο διάστημα αυτό, η ομάδα είχε κάνει το τεράστιο «άλμα» στο Championship.
Ο Μπανζού μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια έγινε ένας ηγέτης για τους «Hatters» και αποτέλεσε το συνδετικό κρίκο που ένωνε την ομάδα στ’ αποδυτήρια. Την περασμένη σεζόν, σημείωσε εννέα γκολ και είχε έξι ασίστ.
Ήταν αναμενόμενο ν’ ανανεώσει και να συνεχίσει να αγωνίζεται στην Λούτον, ειδικά μετά την άνοδο στα μεγάλα «σαλόνια» του αγγλικού ποδοσφαίρου.
Το «ταξίδι» του Πέλι-Ράντοκ Μπανζού σίγουρα δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί, αλλά έως τώρα είναι συναρπαστικό. Ο 29χρονος έχει ήδη καταφέρει κάτι ασύλληπτο και αυτό θα γίνει οριστικό μόλις πατήσει το πόδι του στο χορτάρι στο πρώτο ματς της νέας σεζόν.
Θα γίνει ο μοναδικός ποδοσφαιριστής στην ιστορία που θα έχει παίξει με την ίδια ομάδα σε πέντε κατηγορίες, από την National League, έως και την Πρέμιερ!
Από τα ερασιτεχνικά δεδομένα, θα βρεθεί να παίζει αντίπαλος με μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Εάν αυτός δεν είναι ο ορισμός του ονείρου που γίνεται πραγματικότητα, τότε τί είναι;