Ο Ντάντε Έξουμ πήρε την απόφαση να επιστρέψει στο NBA έπειτα από μία διετία στην Ευρώπη και ο Παναθηναϊκός είναι πλέον υποχρεωμένος να κοιτάξει αλλού για τον παίκτη που θα πλαισιώσει τον Λούκα Βιλντόσα στην θέση του πόιντ γκαρντ.
Ο Έξουμ ήταν ένας παίκτης που πληρούσε τα “θέλω” του Εργκίν Αταμάν και για αυτό βρέθηκε από νωρίς στο στόχαστρο του “τριφυλλιού”. Την ίδια στιγμή όμως στον Παναθηναϊκό αντιλαμβάνονταν ότι η περίπτωσή του είχε δυσκολίες, τόσο λόγω του ενδιαφέροντος της Μονακό, όσο και επειδή ο Αυστραλός γκαρντ ήθελε να επιστρέψει στο NBA.
Με τον Έξουμ πλέον να βγαίνει εκτός λίστας, οι “πράσινοι” συνεχίζουν να κοιτάζουν την αγορά ψάχνοντας για έναν πόιντ γκαρντ που θα βρεθεί στο πλευρό του Βιλντόσα, όσο και για έναν σούτινγκ γκαρντ – όπως ο Μπριν Φορμπς – με ικανότητα στο σουτ και την δημιουργία.
Για την ακρίβεια, προτεραιότητα αυτή τη στιγμή για τους “πράσινους” αποτελεί η κάλυψη της θέσης του βασικού σούτινγκ γκαρντ και εκεί είναι που έχουν ρίξει την προσοχή τους.
Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι ο Παναθηναϊκός αφήνει στην άκρη την περίπτωση του πόιντ γκαρντ. Απλώς, στην σειρά των κινήσεων που πρέπει να γίνουν, αυτό που απασχολεί κυρίως αυτή την στιγμή είναι αυτό του παίκτη που υπό προϋποθέσεις θα κουβαλάει την ομάδα στο σκοράρισμα, προκειμένου να αρχίσει σιγα-σιγά να συμπληρώνεται το παζλ της ομάδας.