Η εποχή Ρότζερ Γκριμάου ξεκίνησε και επίσημα στην Μπαρτσελόνα, αφού ο Ισπανός τεχνικός υπέγραψε το συμβόλαιό του -ανήμερα των 45ων γενεθλίων του- και παρουσιάστηκε από τους Μπλαουγκράνα.

“Θα περάσουμε υπέροχα. Θα αφήσουμε τα κόκαλά μας στο παρκέ και ευελπιστώ πως θα φέρουμε χαρά στους οπαδούς μας. Η πρόκληση είναι μεγάλη, το ξέρω. Δεν υπήρξε πρόκληση στη ζωή μου που να μην μου έχει δημιουργήσει πεταλούδες στο στομάχι. Όταν η Μπάρτσα ήρθε να με βρει, ήταν ξεκάθαρο ότι έπρεπε να πω ότι ναι. Ετοιμάζομαι, πεπεισμένος ότι μπορώ να καθοδηγήσω αυτή την ομάδα, χαρούμενος, ενθουσιασμένος και με πολύ καλούς συνεργάτες.

Το στυλ παιχνιδιού μας θα είναι δυναμικό, με ταχύτητα, με διάθεση να τρέξουμε και να πιέσουμε. Το πρόγραμμα είναι πολύ δύσκολο και η ιδέα μου είναι να δώσω σε όλους λεπτά, ώστε όλοι να είναι συνδεδεμένοι. Και αυτό θα είναι το κλειδί. Η ιδέα είναι να έχουμε 14-15 παίκτες και να είμαστε πολύ προσεκτικοί με τους παίκτες της ακαδημίας”, είπε μεταξύ άλλων ο Γκριμάου δίνοντας μια σαφή εικόνα για την αγωνιστική φιλοσοφία της Μπαρτσελόνα τη σεζόν 2023/24.