Η χθεσινή δήλωση του GM της Βίρτους Μπολόνια, Λούκα Μπαράλντι για τον Σενκέλια είχε έναν στόχο. Να στείλει ένα μήνυμα στην πλευρά του Παναθηναϊκού.
Ιταλική ιστοσελίδα η οποία ασχολείται αποκλειστικά με τα θέματα της Βίρτους Μπολόνια προσπαθεί να αποκωδικοποιήσει τα λόγια του General Manager της ιταλικής ομάδας, και καταλήγει σε ένα συμπέρασμα το οποίο μπορεί να θεωρηθεί ως ένα μεγάλο βαθμό αναμενόμενο. Όπως υπογραμμίζει αυτό που ουσιαστικά έκανε χθες ξεκάθαρο η Βίρτους είναι να στείλει ένα μήνυμα στους πράσινους ότι ο Σενκέλια ανήκει σε αυτή και εάν θέλει κάποιος να προχωρήσει στην απόκτηση του τότε θα πρέπει να λάβει το ΟΚ από την ίδια.
«Ο Τόκο Σενκέλια παραμένει στην Μπολόνια. Ή τουλάχιστον οι όροι (μιας ενδεχόμενης αποχώρησης) υπαγορεύονται από την Βίρτους. Αυτό είναι το μήνυα το οποίο ουσιαστικά έστειλε χθες: Εάν κάποιος θέλει έναν παίκτη της ομάδας, τότε μπορεί να τον πάρει μόνο εάν η Βίρτους το θέλει κα με τους όρους που εκείνη θα ορίσει και χωρίς να προσπαθήσει κάποιος να την… παρακάμψει. Και εάν τις ερχόμενες εβδομάδες υπάρξουν και πάλι συζητήσεις για την αποχώρηση του Γεωργιανού, το buyout θα το ορίσει η Βίρτους», αναφέρει μεταξύ άλλων σε δημοσίευμά της η bolognabasket.org.
Μάλιστα σε άλλο της δημοσίευμα μπαίνει και σε λεπτομέρειες για το χρηματικό ποσό το οποίο φέρεται να θέλει η Βίρτους για να δώσει το ΟΚ για την μεταγραφή του Σενκέλια. Σε αυτό επισημαίνει ότι ουσιαστικά αυτό που θέλει η ιταλική ομάδα είναι να πάρει το buyout για να παραχωρήσει τον Γεώργιανο.
Η Βίρτους λοιπόν ζητά ένα ποσό το οποίο κυμαίνεται από τα 500.000 μέχρι και το ένα εκατομμύριο ευρώ. Μάλιστα επισημαίνει ότι σε περίπτωση που αποχωρήσει ο Σενκέλια από την Βίρτους θα αποφορτιστεί από ένα βαρύ συμβόλαιο, εκτιμώντας ότι μαζί με το ποσό της μεταγραφής αλλά και το μέρος των χρημάτων που θα… γλιτώσει η Βίρτους από την αποχώρηση του Γεωργιανού θα είναι συνολικά τρία εκατομμύρια ευρώ, ποσό το οποίο θα το επενδύσει στην απόκτηση άλλων παικτών.