Ο Σάσα Βεζένκοβ δεν θα συνεχίσει στον Ολυμπιακό τη νέα αγωνιστική σεζόν αφού αποφάσισε να ακολουθήσει το όνειρό του και να μετακομίσει στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού για λογαριασμό των Σακραμέντο Κινγκς, με τον MVP της Euroleague να λέει αντίο το απόγευμα του Σαββάτου στην ομάδα της καρδιάς του μέσα από μία συγκινητική ανάρτηση στον επίσημο λογαριασμό του στο Instagram.
Σε αυτήν τόνισε πως θα αφήσει πίσω του, στην Ελλάδα, ένα κομμάτι της καρδιάς του, από τη στιγμή που είχε ένα τρομερό δέσιμο με όλο τον ερυθρόλευκο οργανισμό, ενώ χαρακτήρισε την απόφαση που πήρε να αποδεχτεί την πρόταση των “βασιλιάδων” ως την πλέον δύσκολη που έχει πάρει στα 27 χρόνια ζωής του.
«Έπειτα από πολλές ώρες σκέψης τις τελευταίες μέρες, πήρα την απόφαση να εξερευνήσω τον κόσμο του NBA. Χωρίς αμφιβολία, αυτή είναι η δυσκολότερη αποφαση που έχω πάρει. Το να αφήσω αυτό το εκπληκτικό κλαμπ μετά από πέντε χρόνια, μου φαίνεται σαν να αφήνω ένα κομμάτι της καρδιάς μου.
Στον Ολυμπιακό έκανα τα όνειρά μου πραγματικότητα, βρήκα μία οικογένεια και το πιο ζεστό σπίτι που θα μπορούσα να φανταστώ. Έδωσα ό,τι είχα σε κάθε στιγμή που φόρεσα αυτή τη φανέλα. Στις δυσκολότερες στιγμές μείναμε ενωμένοι και είμαι περήφανος για όσα πετύχαμε.
Επειδή παλέψαμε… μέχρι τέλους. Οι λέξεις δεν είναι αρκετές για να πω ευχαριστώ. Θα κουβαλάω την υποστήριξη και την αγάπη σας στο νέο μου κεφάλαιο. Μέχρι οι δρόμοι μας να ξανασυναντηθούν, μείνετε δυνατοί και κρατήστε αναμμένη τη φλόγα. Μια φορά κόκκινος, για πάντα κόκκινος!», ανέφερε ο 27χρονος Βούλγαρος διεθνής φόργουορντ, ο οποίος την τελευταία διετία πανηγύρισε πέντε τίτλους εντός των συνόρων (2 πρωταθλήματα, 2 Κύπελλα, 1 Σούπερ Καπ) και πήρε μέρος σε δύο Final-4 με τους Πειραιώτες.