Ο Κιλιάν Εμπαπέ ενημέρωσε με επιστολή την Παρί ότι δεν θα ενεργοποιήσει τον όρο της επέκτασης του συμβολαίου του κατά μία σεζόν και ο σύλλογος απάντησε με τον ίδιο τρόπο σε έντονο ύφος τρεις εβδομάδες αργότερα, όπως αποκαλύπτει η Equipe.

Η Παρί απάντησε επίσημα στον Κιλιάν Εμπαπέ και την επιστολή του με την οποία ενημέρωνε τον σύλλογο ότι δεν θα ενεργοποιήσει τον επιπλέον χρόνο συνεργασίας που προβλέπεται στο υπάρχον συμβόλαιο που λήγει το καλοκαίρι του 2024.Η Equipe αναφέρει σε ρεπορτάζ της Πέμπτης ότι οι πρωταθλητές Γαλλίας απάντησαν με τον ίδιο τρόπο, δηλαδή με επιστολή, αλλά τρεις εβδομάδες αργότερα.

Ο 24χρονος σούπερ σταρ απευθύνθηκε στον σύλλογό του στις 13 Ιουνίου με επιστολόχαρτο που είχε ημερομηνία 12 Ιουνίου 2022 και η Παρί απάντησε στις 3 Ιουλίου. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ των Γάλλων, η Παρί ανέλυσε σε τρεις σελίδες σε έντονο τόνο την “τεράστια ζημιά” που θα υποστεί σε περίπτωση που ο Εμπαπέ αποχωρήσει ως ελεύθερος το καλοκαίρι του 2024 και τη “ζημιά που προκάλεσε” από την αποστολή της επιστολής και την αποκάλυψη του περιεχομένου της.

“Είναι αλήθεια ότι συζητήσαμε για μία πολύ φιλόδοξη μεταγραφική πολιτική, που όμως κατάφεραμε να υλοποιήσουμε σε ένα μέρος, δεδομένων των συνθηκών, του μεταγραφικού παραθύρου και των περιορισμών σε Γαλλία και Ευρώπη.

Συνθήκες εντελώς εκτός του ελέγχου μας, παρά τις οποίες προσπαθήσαμε να ανταπεξέρθουμε στις απαιτήσεις σου, σε αντίθεση με ό,τι θα κάναμε για οποιονδήποτε άλλον παίκτη χωρίς να είμαστε βάρος στον σύλλογο”, αναφέρεται μεταξύ άλλων στην επιστολή προς τον Εμπαπέ.

Ο πρόεδρος της Παρί, Νασέλ αλ Κελαϊφί, δήλωσε κατά την παρουσίαση του Λουίς Ενρίκε την Τετάρτη πως ο Εμπαπέ έχει περιθώριο να απαντήσει μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες σχετικά με το αν θα ανανεώσει το συμβόλαιό του ή θα τεθεί προς πώληση, ανεξαρτήτως αν ο ίδιος ο παίκτης επιθυμεί να αγωνιστεί στο Παρίσι και το 2023-2024.