Με αρκετές και ηχηρές απουσίες φαίνεται πως θα παραταχθεί στο ερχόμενο Μουντομπάσκετ η εθνική Σερβίας!

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει η «Mozzartsport», ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Σβέτισλαβ Πέσιτς, δεν υπολογίζει στις υπηρεσίες του Νίκολα Κάλινιτς της Μπαρτσελόνα, ενώ όλα δείχνουν πως ούτε ο Βασίλιε Μίτσιτς που πρόσφατα αποχώρησε από την Εφές για λογαριασμό των Θάντερ θα κατέβει με την εθνική του ομάδα.

Με τον τελευταίο να επιθυμεί να δουλέψει όλο το καλοκαίρι ώστε να είναι έτοιμος για την έναρξη της νέας σεζόν, όπου θα τον βρει να αγωνίζεται στο ΝΒΑ για πρώτη φορά στην καριέρα του.

Αυτό που «καίει» τους Σέρβους είναι η περίπτωση του Νίκολα Γιόκιτς, ο οποίος επίσης πολύ δύσκολα θα αγωνιστεί επίσης με την χώρα του στο Μουντομπάσκετ. Ο γκαρντ των Νάγκετς θέλει να ξεκουραστεί αυτό το καλοκαίρι και η εν λόγω διοργάνωση δεν αποτελεί προτεραιότητά του, αφού του χρόνου έρχονται οι Ολυμπιακοί Αγώνες όπου δεδομένα θα συμμετάσχει.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η προεπιλογή θα βγει τη Δευτέρα, όταν η εθνική ομάδα θα συγκεντρωθεί για προετοιμασία στη Στάρα Πάζοβα. Ο Γιόκιτς σίγουρα δεν θα είναι στις πρώτες προπονήσεις, αλλά το όνομά του θα βρίσκεται πιθανότατα στην προεπιλογή και θα φανεί αν τελικά θα μεταπειστεί για να αγωνιστεί στο Μουντομπάσκετ.

Παράλληλα, ο Κέβιν Πάντερ που έχει σέρβικο διαβατήριο είναι ένας παίκτης που δεν θα κληθεί όπως φαίνεται παρά τις ενδεχόμενες απουσίες, με τον Πέσιτς να καταστρώνει πλέον τα πλάνα του γύρω από τους Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς, Νίκολα Μιλουτίνοφ και Στέφαν Γιόβιτς.