Έτοιμος για την Ευρωπαϊκή του πρεμιέρα στο Europa Conference League μια εβδομάδα πριν το ματς με την Αραράτ έδειξε ο Άρης στο φιλικό που έδωσε κόντρα στον Εθνικό Άχνας, επικρατώντας με 3-1 στο «Κλεάνθης Βικελίδης».
Στο πρώτο 45λεπτο ο Άρης κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο, έχασε πολλές ευκαιρίες ενώ πέτυχε και δύο τέρματα. Αρχικά στο 13‘ ο Πάλμα έκανε ωραία κίνηση και πάσα στον Ρουπ με τον τελευταίο να ανοίγει το σκορ. Λίγο αργότερα υπήρξε ανησυχία μετά τον τραυματισμό του Μπράμπετς που αποχώρησε.
Οι Θεσσαλονικείς είχαν δύο σπουδαίες φάσεις στο 33′ με τον Γκρέι να μην μπορεί να νικήσει τον Μάρκοβιτς που απέκρουσε σε κόρνερ και τέσσερα λεπτά αργότερα με τον τερματοφύλακα του Εθνικού ν’ αποκρούει το σουτ του Πάλμα. Ο Άρης έκανε το 2-0 στο 45+2′ με τον Γκρέι με ωραίο πλασέ μετά από πάσα του Νταρίντα.
Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Τόλης Τερζής προχώρησε σε αρκετές αλλαγές κρατώντας μόνο τους Χουτεσιώτη-Φαμπιάνο στο ματς και με τον μαεστρικό Νταρίντα να σκοράρει στο 48‘ με εξαιρετικό σουτ για το 3-0 που κλείδωσε τη νίκη. Το μόνο που κατάφεραν να πετύχουν οι φιλοξενούμενοι ήταν να μειώσουν στο 53΄με την καταπληκτική προσπάθεια του Ηλία που κάρφωσε τη μπάλα στη δεξιά γωνία του Χουτεσιώτη κάνοντας το 3-1.
Σημειώνεται πως έκαναν ανεπίσημο ντεμπούτο με τους «κιτρινόμαυρους» οι Ζουλ (βασικός) – Κάρλσον (αλλαγή) ενώ πριν το παιχνίδι οι άνθρωποι των δύο συλλόγων δεν ξέχασαν τη συμπλήρωση 49 ετών από την τουρκική εισβολήκρατώντας πανό αλλά και ενός λεπτού σιγή.

ΑΡΗΣ (Τέρζης): Χουτεσιώτης, Οντουμπάτζο (Εμπακατά 46′), Φαμπιάνο, Μπράμπετς (Αηδόνης 18′), Ματαρίτα (Φεράρι 46′), Ζουλ (Πάβισιτς 58′), Ρουπ (Τζούρασεκ 46′), Νταρίντα (Ντουκουρέ 57′), Πάλμα (Σαβέριο 46′), Μενέντες (Κάρλσον 46′), Γκρέι (Χριστοδουλόπουλος 46′)

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΧΝΑΣ (Λόπεθ): Μάρκοβιτς, Φιάκας, Ακσεντίγεβιτς, Περατικός, Λομοτέϊ, Ιριόντο, Σπιρόφσκι, Ντάζιτς, Λίπσκι, Ηλία, Χριστοφή.

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: