Την τελευταία του πνοή σε νοσοκομείο στην Ελλάδα, άφησε ο 32χρονος Ματθαίος Γιωργαλλή από το Αυγόρου, ο οποίος μετέβη στην Θεσσαλονίκη για bachelor με φίλους, το οποίο ωστόσο έμελλε να καταλήξει σε τραγωδία.

Σύμφωνα με την Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας, Χριστίνα Γιαννάκη , στις 4 Ιουλίου 2023, επικοινώνησε με την ίδια η Διεύθυνση του Νοσοκομείου Παπανικολάου, όπου την ενημέρωσε προσωπικά για την εισαγωγή 32χρονου, που είχε χάσει τις αισθήσεις του, η κατάσταση του οποίου κρινόταν κρίσιμη.Ακολούθως, η κ. Γιαννάκη επικοινώνησε με τη Διεύθυνση του Διαβαλκανικού Νοσοκομείου, υποβάλλοντας αίτημα για μεταφορά του στο εν λόγω νοσοκομείο. Το αίτημα έγινε αποδεχτό, ωστόσο λόγω της κρισιμότητας του νεαρού, ο οποίος παρουσίαζε ενδοεγκεφαλική, ενδοκοιλιακή και απαραχνοειδή αιμορραγία, δεν ήταν ασφαλές για να γίνει η διακομιδή.
Την περασμένη Τετάρτη, η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας ενημερώθηκε πως ο 32χρονος ήταν κλινικά νεκρός, ενώ το πρωί της Πέμπτης ενημερώθηκε πως απεβίωσε.
Σύμφωνα με την κ. Γιαννάκη, το Υπουργείο Υγείας και η Κυβέρνηση, άρχισαν διαβήματα για την μεταφορά της σορού στην Κύπρου.
Ο άτυχος 32χρονος καταλείπει σύζυγο και δύο ανήλικα παιδιά, δύο ετών και έξω μηνών.

ΠΗΓΗ: REPORTER