Μιλώντας στο αμερικανικό περιοδικό GQ, ο Ζινεντίν Ζιντάν αναφέρθηκε στην εθνική Γαλλίας μεταξύ άλλων και ξεκαθάρισε πως δεν είναι ώρα να αναλάβει την ομάδα.

Επιπλέον, ο Γάλλος ανέφερε πως είναι πολύ καλά στη ζωή του και νιώθει φρέσκος.

«Όταν βγαίνεις από μια σεζόν στον πάγκο, είσαι ακόμα πιο κουρασμένος από έναν παίκτη. Πρόκειται για δύο συνθήκες που δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους.

Θυμάμαι ότι ως ποδοσφαιριστής ήμουν συγκεντρωμένος στην απόδοσή μου και σε αυτή της ομάδας και σκεφτόμουν μόνο να είμαι όσο το δυνατόν καλύτερος για να βοηθήσω την ομάδα μου. Ως προπονητής φροντίζεις 23 παιδιά και αυτό δεν σταματά ποτέ.

Όταν γυρνούσα σπίτι, το μυαλό μου ήταν ακόμα εκεί (στην ομάδα). Λαμβάνεις όλες οι πληροφορίες κι είσαι υπεύθυνος για τη λήψη αποφάσεων. Περιστασιακά, σου απορροφά την ενέργειά.

Λατρεύω αυτό που κάνω και είμαι σε θέση να δουλεύω πολύ, αλλά μια στο τόσο, και μου έχει συμβεί δύο φορές, πρέπει να με βγάλω από την πρίζα. Σήμερα απλώς απολαμβάνω τη ζωή μου, έχω χρόνο να πάω να δω τους γονείς μου αν θέλω, να βγω για δείπνο με τη γυναίκα και τα παιδιά μου όταν είμαι στη Μαδρίτη, να δω τους φίλους μου.

Όλα αυτά είναι δυνατά μόνο κάνοντας ένα βήμα πίσω. Η ζωή μου συνεχίζει να τρέχει με διακόσια μίλια την ώρα, αλλά νιώθω καλά και φρέσκος.

Δεν προετοιμάζω τα πράγματα γενικά, κάνω αυτό που νιώθω. Στη Μαδρίτη κερδίσαμε πολλά τρόπαια και χρειαζόμουν πραγματικά να αναπνεύσω. Και μετά από οκτώ μήνες, μετά από ένα διάστημα που με είχε ωφελήσει σε προσωπικό επίπεδο, με κάλεσε ο πρόεδρος. Θα μπορούσα να είχα πει στον εαυτό μου: Έκανα αυτό που έκανα. Γιατί να με ξαναβάλεις εκεί μέσα; Γιατί να διακινδυνεύσω να τα πάω λιγότερο καλά;

Αλλά δεν τα υπολογίζω όλα αυτά, λειτουργώ με το ένστικτο. Έχω πει πολλές φορές ότι όταν γνωρίζεις την εθνική Γαλλίας ως παίκτης και γίνεσαι προπονητής, είναι λογικό να σκέφτεσαι ότι θέλεις να της αναλάβεις, Αλλά τώρα δεν είναι η ώρα».