Την Πέμπτη (15/6) ο Πρόεδρος της FIFA, Τζάνι Ινφαντίνο, θα επισκεφτεί την εθνική Βραζιλίας και μίλησε με τον Βινίσιους, προκειμένου να βοηθήσει στην εκστρατεία που γίνεται για την εξάλειψη του ρατσισμού.

O Τζάνι Ινφαντίνο, πρόεδρος της FIFA, θα επισκεφτεί την Πέμπτη (15/6) την εθνική Βραζιλίας για να συμμετάσχει στην εκστρατεία της Ομοσπονδίας κατά του ρατσισμού.

Στο πλαίσιο της συνάντησης μίλησε με τον παίκτη της Ρεάλ, Βινίσιους Τζούνιορ, οι ρατσιστικές επιθέσεις τις οποίες δέχθηκε ήταν η αφορμή για την εκστρατεία.

Ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας αναμένεται νωρίς το απόγευμα στο Hotel Sofia, στη Βαρκελώνη, όπου διαμένει η αποστολή της “σελεσάο”.

Θυμίζουμε ότι ο Ινφαντίνο προέτρεψε να εφαρμοστεί στα πρωταθλήματα όλων των χωρών το “μοντέλο των τριών βημάτων που ισχύει στις διοργανώσεις της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας. Δηλαδή, διακοπή αγώνα και νίκη στα χαρτιά για την αντίπαλη ομάδα, αν δεν σταματήσουν οι ρατσιστικές επιθέσεις.

Θυμίζουμε ότι από το 20ό λεπτό του αγώνα με τη Βαλένθια, οι οπαδοί της έκαναν ήχους πιθήκου απευθυνόμενοι στον επιθετικό των “μερένγκες”, ενώ τον φώναζαν τόσο “μαϊμού”, όσο και “χαζό”.

Ο ίδιος ο Βινίσιους τοποθετήθηκε μέσω Instagram story λίγη ώρα μετά το τέλος του αγώνα. “Το έπαθλο που κέρδισαν οι ρατσιστές ήταν η αποβολή μου. Αυτό δεν είναι ποδόσφαιρο, είναι η La Liga”, έγραψε σε ένα story σε μαύρο φόντο, ενώ στη συνέχεια προχώρησε και σε μία ανάρτηση, καταδικάζοντας το συμβάν.