Μάχη ΑΕΚ, Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού για την απόκτηση του Ορμπελίν Πινέδα αποκαλύπτει η “Faro de Vigo”. Η ισπανική εφημερίδα αναφέρει ότι οι τρεις ελληνικές ομάδες ενδιαφέρονται να αποκτήσουν τον Μεξικανό από την Θέλτα.

Μάλιστα, κάνει λόγο για πρόταση ύψους οκτώ εκατομμυρίων ευρώ από τον Παναθηναϊκό για την απόκτησή του με τον παίκτη να προτιμά την ΑΕΚ λόγω της σχέσης του με τον Αλμέιδα.

Επιπρόσθετα αναφέρει ότι ο Ολυμπιακός έχει ρωτήσει και εκείνος να μάθει λεπτομέρειες για την περίπτωση του Πινέδα και το πώς θα μπορούσε να τον αποκτήσει.

Φυσικά, υπάρχει αναφορά και στο ενδιαφέρον της ΑΕΚ να τον κρατήσει αυτή τη φορά με μεταγραφή μετά τον περσινό επιτυχημένο δανεισμό του.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα: “…ο Πινέδα ίσως αποτελέσει την πρώτη πώληση για την ομάδα του Βίγο αυτό το καλοκαίρι. Η καταπληκτική σεζόν του Μεξικανού διεθνή στη Super League έχει προκαλέσει μάχη των τριών μεγάλων ομάδων της χώρας, που παλεύουν να τον αποκτήσουν. Η ΑΕΚ, που τον απέκτησε δανεικό το περασμένο καλοκαίρι, θέλει να αγοράσει τον παίκτη και έχει αρχίσει επαφές με τη Θέλτα για διαπραγματευτεί τη μεταγραφή του, αλλά ο Παναθηναϊκός είναι η ομάδα που δίνει τα περισσότερα για να τον αποκτήσει, με μια πολύ συμπαγή προσφορά 8 εκατ. ευρώ.

Την ώρα που περιμένει να μιλήσει με τον Ορμπελίν, ο οποίος αυτές τις μέρες βρίσκεται στην εθνική ομάδα του Μεξικού, η Θέλτα είναι θετική στο να δεχτεί την πρόταση, αλλά η ΑΕΚ δεν αποκλείεται να κάνει νέα προσφορά. Ο Ολυμπιακός έχει δείξει επίσης ενδιαφέρον για την κατάσταση του ποδοσφαιριστή, χωρίς ακόμα να έχει καταθέσει πρόταση”.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Πινέδα πέρσι μέτρησε συνολικά 42 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις με την ΑΕΚ έχοντας 10 γκολ και 4 ασίστ βοηθώντας σημαντικά την Ένωση να πετύχει τους στόχους της.

Ο Μεξικανός μέσος έχει συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2027 με την Θέλτα και για την απόκτησή του θα πρέπει να συμφωνήσει και εκείνη.