Δηλώσεις σε Μέσο της πατρίδας του παραχώρησε ο αρχηγός της Καμπάλα, Ασίφ Μαμάντοφ, ο οποίος, μεταξύ άλλων, σχολίασε τις διπλές αναμετρήσεις με την Ομόνοια στο Κόνφερενς Λιγκ.
Αναλυτικά:
Για την κλήρωση με την Ομόνοια: «Κληρωθήκαμε με ένα πολύ καλό αντίπαλο. Τα εκτός έδρας παιχνίδια με κυπριακές ομάδες είναι πάντα πολύ δύσκολα. Επομένως, μας περιμένει ένας δύσκολος αγώνας. Θα μπορούσαμε να κληρωθούμε με πιο εύκολους αντιπάλους αλλά αυτό έφερε η τύχη. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι ότι το 90% της ομάδας μας έχει διαλυθεί και δεν έχουμε κάνει μεταγραφή ακόμα. Έχουμε μόνο πέντε-έξι παίκτες στην ομάδα μας. Επομένως, θα είναι τρεις φορές πιο δύσκολο για μας. Αν δεν κάνουμε μεταγραφές θα πρέπει να παίξουμε με τη δεύτερη ομάδα. Έχουμε ένα μήνα να προετοιμαστούμε αλλά χρειαζόμαστε έξι με εφτά μεταγραφές αυτή τη στιγμή. Πρέπει να φτιάξουμε μια νέα ομάδα. Θα χρειαστεί χρόνος για να δεθούμε μεταξύ μας και οι νέοι παίκτες να κατανοήσουν το στυλ παιχνιδιού. Είναι αλήθεια πως δυσκολευόμαστε να βρούμε ποδοσφαιριστές γιατί οι τιμές έχουν ανέβει πολύ και εμείς δεν έχουμε μπάτζετ για να δώσουμε πολλά χρήματα. Η τιμή των ποδοσφαιριστών τόσο στην Ευρώπη όσο και στο Αζερμπαϊτζάν έχει αυξηθεί σχεδόν κατά 80% σε σύγκριση με πριν από δύο με τρία χρόνια. Γι’ αυτό δεν μπορέσαμε να προστατέψουμε αυτά που είχαμε και δεν βρίσκουμε παίκτες κοντά σε αυτούς που έφυγαν. Αν υπάρχουν χρήματα, είναι εύκολο να βρεις ποδοσφαιριστές αλλά ο προϋπολογισμός ο δικός μας, μας δημιουργεί δυσκολίες».

Για τις αποχωρήσεις: «Όσοι αποχώρησαν, έφυγαν λόγω μισθού. Επειδή αλλού τους έδιναν συμβόλαιο 30% και 40% ψηλότερο απ’ ότι εμείς. Είναι μεγάλη η διαφορά και δεν μπορούμε να κατηγορήσουμε κανένα, σεβαστήκαμε τις αποφάσεις τους. Δεν μπορείς να πεις κάποιου παίκτη «αδερφέ, μείνε και παίξε», θα δει το μέλλον και το καλύτερο συμβόλαιο. Άρα όσοι αποχώρησαν ήταν λόγω καλύτερων οικονομικών συνθηκών».

Για την κατάσταση στην Καμπάλα: «Υπάρχουν παίκτες με τους οποίους διαπραγματευόμαστε, αλλά είναι δύσκολο να έρθουν λόγω χρημάτων. Οι τιμές στην Ευρώπη έχουν επίσης ανέβει πολύ και οι ποδοσφαιριστές μένουν εκεί για τα χρήματα. Είναι δύσκολο να φέρεις παίκτες στο Αζερμπαϊτζάν. Η Καραμπάχ έφτιαξε ένα καλό όνομα στην Ευρώπη και ανέδειξε τη χώρα μας. Αν δεν ήταν αυτή δεν θα ερχόταν κανείς ποδοσφαιριστής. Όταν είναι δύσκολο να βρει η Καραμπάχ πέντε μεταγραφές φανταστείτε πόσο δύσκολο είναι για εμάς. Όταν παίζαμε στην Ευρώπη ήταν εύκολο να έρθουν αλλά πλέον είναι δύσκολο να έρθουν…»