Σκοπός μας δεν είναι να στοχοποιήσουμε τον οποιονδήποτε αλλά να λειτουργήσουμε αποτρεπτικά, προσφέροντας αντικίνητρα για τέτοιου είδους πωλήσεις ή κινήσεις προς αυτή την κατεύθυνση, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Υπουργός Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κόμπος, ερωτηθείς για τους χειρισμούς της Κυβέρνησης σε σχέση με τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας για την πώληση ε/κ περιουσιών στην περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου.
Σε συνέντευξή του στο ΚΥΠΕ, ο κ. Κόμπος κάλεσε όλους να ακούσουν με προσοχή και να λάβουν υπόψη τις δηλώσεις του Τούρκου ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, για το θέμα αυτό. Πρόσθεσε πως «οι τελευταίες εξελίξεις είναι άκρως ανησυχητικές και αυτό είναι κάτι το οποίο μας προβληματίζει ιδιαίτερα», σημειώνοντας πως «όλα αυτά είναι θέματα, τα οποία πρέπει σοβαρά να αξιολογηθούν και από πλευράς μας εντοπίζουμε και τις νομικές δυνατότητες του κράτους και τις πολιτικές δυνατότητες του κράτους».
Σε ό,τι αφορά τις προσπάθειες για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό, ο κ. Κόμπος ανέφερε πως η Λευκωσία θέλει διάλογο επί της ουσίας, ο οποίος να έχει προοπτική να οδηγήσει κάπου και όχι παράλληλους μονόλογους. Μια διαδικασία, η οποία θα επανεκκινήσει απλά για να τοποθετηθούν οι δυο πλευρές σε εκ διαμέτρου αντίθετες βάσεις αφετηρίας δεν θεωρούμε ότι θα είναι κάτι ιδιαίτερα εποικοδομητικό, σημείωσε.