Αυτό το παιχνίδι έδειχνε ξεκάθαρα πως δεν γινόταν να μην έχει γκολ! Ένα εκπληκτικό πρώτο ημίχρονο, με την Μπράιτον να κοιτάζει κατάματα την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όπως έμαθε πλέον να το κάνει με συνέπεια σε κάθε ματς, παρουσίασε τρομερές ευκαιρίες για αμφότερους τους αντιπάλους, αλλά η ανάπαυλα δεν είχε σκορ. Ο Καόρου Μιτόμα για την Μπράιτον, μαζί με τον Ενκίζο, αλλά και τον Μπουονανότε προκάλεσαν τα μεγαλύτερα προβλήματα στους «κόκκινους διαβόλους», με τον Ντε Χέα μάλιστα να κάνει απόκρουση στα πρώτα λεπτά… με το πρόσωπο και να χρειάζεται για λίγο τις πρώτες βοήθειες!

Η Γιουνάιτεντ είχε σε καλή βραδιά τους Άντονι και Ράσφορντ, αφού δοκίμασαν την εγρήγορση του Στιλ που κι εκείνος από την πλευρά του ήταν σε ετοιμότητα, ενώ, οι Μπρούνο Φερνάντες και Καζεμίρο από τα χαφ επιχειρούσαν να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις για τα καρέ των «γλάρων».

Το δεύτερο μέρος ήταν αρκετά πιο ήρεμο από άποψη ευκαιριών μπροστά από τις δύο εστίες, όμως, δεν έλειψε η ένταση και η δύναμη από τους ποδοσφαιριστές στον αγωνιστικό χώρο, δίχως να υπάρχει ο εκπληκτικός ρυθμός του πρώτου ημιχρόνου. Η Μπράιτον συνέχισε να στέκεται τρομερά και να φανερώνει ότι πλέον «ματσάρει» στα ίσια κάθε μεγάλο κλαμπ της Πρέμιερ Λιγκ, ένα σουτ του Μαρτς στο 86ο λεπτό και ένα τρομερό μονοκόματο του Μακ Άλιστερ στο 90′ ήταν οι καλύτερες φάσεις της ομάδας του Ντε Τζέρμπι στο δεύτερο 45λεπτο και το καλύτερο… το κρατούσε για το τέλος!

Στις καθυστερήσεις, ο Λουκ Σο έκανε ανόητο χέρι στην περιοχή, ο ΜακΆλιστερ έστησε την μπάλα στην άσπρη βούλα και από εκεί έγραψε το τελικό 1-0 για την Μπράιτον!

ΜΠΡΑΪΤΟΝ: Στιλ, Γουέμπστερ, Ντανκ, Μπουονανότε (61’ Μαρτς), Καϊσέδο, Γκίλμουρ (75’ Κολγουϊλ), Εστουπινιάν, Ενκίσο, Μακ Άλιστερ, Μιτόμα, Γουέλμπεκ (75’ Ουντάβ)

ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ: Ντε Χέα, Γουάν Μπισάκα, Λίντελεφ, Σο, Νταλότ, Κασεμίρο, Φρεντ (76’ Ζάμπιτσερ), Άντονι (76’ Σάντσο), Φερνάντες, Ράσφορντ, Μαρσιάλ (84’ Βέγκχορστ).