Ο εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας Χρίστος Ανδρέου μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 95.0 για το πλάνο της αστυνομίας στον τελικό, για τα όσα έγιναν χθες, για τις συλλήψεις και για τις καταγγελίες από παίκτες της Ομόνοιας για ρίψη δακρυγόνων στο ανοικτό λεωφορείο.

Το αρχικό σχόλιο: «Θεωρούμε ότι το υπηρεσιακό σχέδιο λειτούργησε αποτελεσματικά. Είχαμε να χειριστούμε 20 χιλιάδες οπαδούς από δύο επαρχίες, είχαμε επί ποδός πέραν των 320 μελών και τεχνικά μέσα εντός και εκτός σταδίου».

Γι’ αυτά που έγιναν στον αυτοκινητόδρομο: «Προσπαθήσαμε να ανταποκριθούμε και επεμβαίναμε εκεί που κάποιοι οπαδοί έκαναν κάποιες ατασθαλίες. Υπήρξαν κάποια μικροεπεισόδια πριν την έναρξη του αγώνα. Δεν είχαμε καταγγελία για τραυματισμό πολίτη. Τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί»

Έγιναν συλλήψεις; «Έγιναν έξι συλλήψεις οπαδών πριν την είσοδο τους στο γήπεδο. Εντοπίστηκαν κροτίδες, 16χρονος είχε σιδερογροθιά».

Για το περιστατικό στον Εναέριο: «Έγινε το περιστατικό στον Εναέριο όπου μαζεύτηκε αρκετός κόσμος γύρω στις 23:00 και όταν αντιλήφθηκαν τα μέλη μας τους έριξαν κροτίδες, φωτοβολίδες και μολότοφ. Εντοπίστηκαν και βόμβες μολότοφ, κουκούλα και πτυσσόμενο ρόπαλο στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου πίσω από τη νότια. Ήταν μια τσάντα με τέσσερις μολότοφ και τα υπόλοιπα αντικείμενα. Συνελήφθησαν δύο πρόσωπα στα επεισόδια του Εναέριου, ένας 16χρονος που οδηγούσε μοτοσυκλέτα και φορούσε κουκούλα και ακόμα ένας. Βρέθηκαν και 250 κυνηγετικά φυσίγγια σε αυτοκίνητο και συνελήφθη οδηγός».

Για τις καταγγελίες από παίκτες της Ομόνοιας ότι η αστυνομία έριξε δακρυγόνα στο ανοικτό λεωφορείο; «Οι ανακοινώσεις ήταν παραπλανητικές. Δεν ήταν στο πρόγραμμα να ακολουθήσουμε το λεωφορείο αλλά η Ομόνοια ζήτησε ασφάλεια και ανταποκριθήκαμε. Παρείχαμε ασφάλεια, συνοδεύτηκε το λεωφορείο από συγκεκριμένο δρομολόγιο για να μην περάσει μπροστά από το σωματείο του ΑΠΟΕΛ. Στο οίκημα της Ομόνοιας υπήρχαν 5-6 χιλιάδες οπαδοί. Όταν έφυγε το λεωφορείο, ακολούθησε λανθασμένη κατεύθυνση. Εκεί όταν οπαδοί της Ομόνοιας αντίκρυσαν μέλη μας άρχισαν πετροβολισμός και χρησιμοποιήσαν πιστόλια με φωτοβολίδες. Κρίθηκε αναγκαία η μερική χρήση δακρυγόνων γιατί τα μέλη μας κινδύνευαν. Μπήκαν πίσω από καλάθους και έριχναν πέτρες και με αυτό τον τρόπο ενεργεί η αστυνομία σε τέτοιες περιπτώσεις. Στην συνέχεια έφυγαν και το λεωφορείο έφυγε από την σωστή κατεύθυνση. Εμείς μιλούσαμε συνεχώς με άτομο που ήταν στο λεωφορείο και δεν είχαμε καμιά αναφορά όταν δακρυγόνα κατέληξαν στο λεωφορείο. Τα δακρυγόνα είναι αέριο που κυκλοφορεί στον αέρα και όταν γίνει εναλλαγή του αέρα μπορεί να κατευθυνθεί οπουδήποτε. Μπορεί να έγινε αυτό. Κατέβηκαν οι παίκτες και μετά από 15 λεπτά ανέβηκαν και εγκατέλειψαν τον χώρο από την σωστή κατεύθυνση».