«Πριν από δύο μήνες τέτοια παιχνίδια στην κατάσταση που βρισκόμασταν θα τα κερδίζαμε». Μέσα σε 13 λέξεις από τις δηλώσεις του Χοσέ Λουΐς Όλτρα, όλη η ουσία για την ΑΕΚ. Η ομάδα της Λάρνακας πραγματοποίησε όντως κόντρα στον Άρη την καλύτερη της εμφάνιση στα πλέι οφ, ωστόσο δεν μπόρεσε να πάρει το ζητούμενο που ήταν η νίκη.
Τέτοια ματς, προ δύο και τριών μηνών, είναι αλήθεια ότι η ΑΕΚ έβρισκε τον τρόπο να τα παίρνει. Θυμηθείτε το προηγούμενο ματς με τον Άρη στην «Αρένα», με την Ομόνοια και πάει λέγοντας.
Είναι δεδομένο ότι έχει πληγεί, μεταξύ άλλων, στην αυτοπεποίθησή της και είναι απόλυτα φυσιολογικό. Μια ομάδα που έχει νικήσει δυο φορές στα τελευταία έντεκα παιχνίδια της στο πρωτάθλημα, θα ήταν εκτός πραγματικότητας το να μην έχει θέμα με τη ψυχολογία της, χωρίς βεβαίως αυτό να σημαίνει πως αποτελεί το μοναδικό πρόβλημα από τον Φεβρουάριο κι έπειτα…
Το ματς με τον Άρη δεν ήταν το ίδιο με τα προηγούμενα για έναν λόγο: μπορεί να μην νίκησε, αλλά έβγαλε ενέργεια, ένταση, πάθος, αντίδραση, γενικώς είχε στοιχεία που δεν παρουσίασε σε άλλα παιχνίδια.
Κι άντε τώρα να πείσεις τον καθένα πως μία ομάδα που παρουσιάζει αυτή την εικόνα στο δεύτερο ημίχρονο, είναι η ίδια που λεγόταν πως έχει…καεί απ’ τα πολλά παιχνίδια. Αλλού ήταν τα…θέματα, τα ‘χουμε σημειώσει αρκετές φορές. Ο απολογισμός ωστόσο θα γίνει λίαν συντόμως, αυτό που οφείλει να πράξει τώρα η ΑΕΚ είναι να δώσει τα πάντα για να εξασφαλίσει τον μίνιμουμ στόχο της, δηλαδή την κατάκτηση ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου.

Ανδρέας Βεντούρης