Μπορεί στο τέλος της ημέρας, μετά από ένα τέτοιου είδους παιχνίδι απέναντι στην Τότεναμ, το τελευταίο που θα έχουμε να θυμόμαστε να είναι ο Μοχάμεντ Σαλάχ, όμως καλό θα είναι να μην τον ξεχνάμε. Μιλάμε άλλωστε για τον 5ο σκόρερ στην ιστορία της Λίβερπουλ και τον άνθρωπο που σκοράρει ανά… 97 αγωνιστικά λεπτά, στα 300 παιχνίδια που έχει δώσει με την κόκκινη φανέλα σε όλες τις διοργανώσεις!
Με το σκορ στο 2-0 μόλις στο 12ο λεπτό, ο Χάρβεϊ Έλιοτ ανατρέπεται από τον Ρομέρο εντός περιοχής και ο Μοχάμεντ Σαλάχ είναι αυτός που καλείται να αναλάβει την εκτέλεση. Παίρνει φόρα, στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα και η Λίβερπουλ κάνει το 3-0 απέναντι στην Τότεναμ πριν από την συμπλήρωση ενός τετάρτου.
Ο Αιγύπτιος «ξεσπά» σε πανηγυρισμούς, το πέναλτι που πραγματοποίησε ήταν άψογο, ο Φόρστερ δεν είχε περιθώριο αντίδρασης και το 17ο φετινό του γκολ στην Premier League είναι γεγονός. Το ρεκόρ του ωστόσο δεν περιορίζεται εκεί, καθώς συζητάμε για την 300η συμμετοχή του Μοχάμεντ Σαλάχ με την κόκκινη φανέλα.
Πόσα τέρματα έχει σημειώσει λοιπόν αθροιστικά, σε όλες τις διοργανώσεις με την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ; Έφτασε τα 184 γκολ, έχει καταγράψει 69 ασίστ και πρακτικά, συμμετέχει σε γκολ της ομάδας του ανά 97 περίπου αγωνιστικά λεπτά. Αν λοιπόν σε ένα ενενηντάλεπτο προσθέσουμε και τις καθυστερήσεις, ο «Φαραώ» μπορεί να πει κανείς πως σχεδόν σε κάθε παιχνίδι που παίζει, έχει άμεση σχέση με τουλάχιστον ένα τέρμα της ομάδας του. Είτε άμεσα, είτε έμμεσα.
Παράλληλα, έγινε ο 5ος σκόρερ στην ιστορία της Λίβερπουλ σε επίπεδο πρωταθλημάτων, φτάνοντας τα 135 και «ισοφαρίζοντας» τον Χάρι Τσέιμπερς, την στιγμή που συνολικά, ανεξαρτήτως διοργάνωσης, ο Αιγύπτιος βρίσκεται στην 6η θέση και μόλις δύο… πανηγυρισμούς πίσω από τον Στίβεν Τζέραρντ, που έχει 186!
Και όλα αυτά, σε μία ακόμη σεζόν, που ο μέσος όρος των φίλων του αγγλικού ποδοσφαίρου θεωρεί πως ο Σαλάχ δεν είναι στα καλύτερά του. Σκεφτείτε και να ήταν θα πούμε εμείς…