Μπορεί ο Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ να μην είχε ξεκινήσει στην βασική ενδεκάδα της Τσέλσι σε επίπεδο Premier League εντός του 2023, όμως ο Φρανκ Λάμπαρντ τήρησε ό,τι είχε πει μερικές ώρες πριν την αναμέτρηση με την Άρσεναλ στο «Έμιρεϊτς».
«Ο Όμπα έχει μεγαλύτερο κίνητρο κάθε φορά που συναντά την Άρσεναλ», είχε δηλώσει και αποφάσισε να τον χρησιμοποιήσει στην βασική ενδεκάδα της ομάδας του. Έτσι και έγινε, αλλά η αλήθεια είναι πως ο Γκαμπονέζος επιθετικός, όπως φυσικά και ολόκληρη η Τσέλσι, δεν μπήκε ποτέ στη συνάντηση.
Περιορίστηκε άψογα από τον Γιακούμπ Κίβιορ και δεν κατόρθωσε σε καμία περίπτωση να γίνει απειλητικός. Το πιο εντυπωσιακό όμως της υπόθεσης αφορά τις επαφές που έκανε με τη μπάλα. Διότι σε 45 λεπτά, την ακούμπησε μόλις… εννέα φορά. Ανά ένα πεντάλεπτο πρακτικά, ερχόταν σε επαφή μαζί της σε μία περίπτωση.
Από τις εννέα αυτές επαφές όμως, οι τέσσερις είχαν να κάνουν με τη… σέντρα. Την έναρξη της αναμέτρησης και τρεις ακόμη φορές, μετά τα τρία γκολ της Άρσεναλ.
Οι «κανονιέρηδες» είδαν τον Μαρτίν Έντεγκααρντ να σκοράρει δις με τον ίδιο τρόπο, τον Γκάμπριελ Ζεσούς να κάνει το 3-0 και ο Γκαμπονέζος επιθετικός, απλώς έδινε συνέχεια στο παιχνίδι. Και όπως ήταν λογικό, αντικαταστάθηκε στο τέλος του πρώτου μέρους…