O πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Άρσεναλ Τιερί Ανρί πρότεινε πέντε νέους κανόνες για το ποδόσφαιρο, οι οποίοι θα το έκαναν πολύ πιο ενδιαφέρον.
Μπορεί ο Τιερί Ανρί να έχει «κρεμάσει» εδώ και αρκετά χρόνια τα παπούτσια του και είναι ελεύθερος ως προπονητής, όμως είναι σχολιαστής στο CBS Sports, όπου αναλύει τους αγώνες του Champions League.

Μιλώντας το βράδυ της Τετάρτης 10 Μαΐου στην εκπομπή, πρότεινε πέντε νέους κανόνες για το ποδόσφαιρο, οι οποίοι θα το έκαναν σύμφωνα με τον ίδιο πολύ πιο ενδιαφέρον, δίκαιο και καλύτερο για τους ποδοσφαιριστές. «Οι διαιτητές πρέπει να έχουν μικρόφωνο. Θέλω να ακούσω τι λένε, γιατί μερικές φορές δεν είναι τόσο ευγενικοί, όπως δεν ήμουν και τόσο ευγενικός μερικές φορές.

Όταν κάποιος αρνείται να παίξει, απώλεια χρόνου, πέταγμα της μπάλας άουτ…, ο διαιτητής μπορεί να δώσει ένα ελεύθερο λάκτισμα. Να επιβραβεύονται οι ομάδες που παίζουν επιθετικά και να παίρνουν έναν επιπλέον βαθμό, ανεξαρτήτως τελικού αποτελέσματος, αυτές που σκοράρουν τουλάχιστον τρία γκολ.

Οι αθλητικοί διευθυντές θα έπρεπε να είναι απαραίτητο να ταξιδεύουν και να γνωρίζουν σε βάθος τους παίκτες που σκοπεύουν να φέρουν στις ομάδες τους. Να μπαίνει ένας παίκτης κατευθείαν στον αγωνιστικό χώρο έστω και για λίγο, προκειμένου να αντικαθιστά έναν τραυματία και να μην μένει μια ομάδα με δέκα παίκτες.» ήταν οι αλλαγές που πρότεινε ο Γάλλος.