Σύμφωνα με ρεπορτάζ της El Mundo Derportivo η διοίκηση των Καταλανών αποφάσισε να μειώσει το μπάτζετ της νέας σεζόν ακόμα και μέχρι 25%.

Η διοίκηση της Μπαρτσελόνα αποφάσισε να προχωρήσει σε μείωση του μπάτζετ, για την νέα σεζόν, που μπορεί να φτάσει ακόμα και το 25% σύμφωνα με ρεπορτάζ της Mundo Deportivo.

Η απογοήτευση που επικρατεί στο σύλλογο έπειτα από την αποτυχία στο Final-4 του Κάουνας, είναι έκδηλη και λόγω των υψηλών απαιτήσεων και προσδοκιών που υπήρχαν στον σύλλογο. Αυτός ήταν και ο βασικός λόγος της απόφασης για μεγάλης μείωσης του μπάτζετ.

Αρχικά υπήρχε η εισήγηση μιας μείωσης της τάξης του 10-15% αλλά τελικά η απόφαση που πάρθηκε, σύμφωνα πάντα με ρο ρεπορτάζ, είναι να μειωθεί κοντά στο 25%.

Και για να το πούμε με απλά μαθηματικά, η Μπαρτσελόνα από εκεί που το φετινό της μπάτζετ έφτανε τα 44 εκατομμύρια ευρώ, θα πρέπει να βρει τρόπο να το μειώσει από 8-11 εκατομμύρια.

Και αυτό είναι κάτι που αναμένεται να γίνει άμεσα, αν σκεφτεί κανείς ότι τέσσερα από τα  16 συμβόλαια της πρώτης ομάδας λήγουν στις 30 Ιουνίου. Τα συμβόλαια αυτά είναι του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, του Κάιλ Κούριτς, του Μάικ Τόμπι και του Σερτάκ Σανλί.

Και μέσα σε όλα το ρεπορτάζ καταλήγει ότι το πιθανότερο σενάριο είναι να υπάρξει και μεγάλη μείωση των αποδοχών που θα προσφερθούν στον νέο προπονητή. Είτε αυτός είναι ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, είτε όχι.