Την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Γερμανίας πανηγυρίζει η Λειψία. Οι «ταύροι» επικράτησαν 5-1 εκτός έδρας της Φράιμπουργκ και έγινε η πρώτη ομάδα που κλείνει θέση για το μεγάλο παιχνίδι του θεσμού περιμένοντας τον νικητή του ζευγαριού Στουτγκάρδη – Αϊντραχτ Φρανκφούρτης για να μάθει τον αντίπαλό της.
Μεγάλο ρόλο στην νίκη και την πρόκριση αυτή έπαιξε ο Όλμο. Ο Ισπανός, λες και ήταν… δαιμονισμένος, ήταν ο καλύτερος του ματς, έχοντας στο ενεργητικό του ένα τέρμα, ενώ έφτιαξε άλλα τρία, στο καταιγιστικό πρώτο 45λεπτο της ομάδας του στο ματς που έκρινε τα πάντα.
Αρχικά στο 13ο λεπτό ο Όλμο έκανε το 1-0, αλλά στο αμέσως επόμενο λεπτό άρχισε να… σερβίρει και να έχει συμμετοχή στα άλλα τέρματα της ομάδας του. Στο 14ο σκόρερ χρίστηκε ο Χένρικς, στο 37ο λεπτό ο Σομποσλάι, και στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ενκουκού, ήταν οι σκόρερ των άλλων τερμάτων που έστειλαν την Λειψία στο ημίχρονο με 4-0 υπέρ της και ουσιαστικά με το ένα πόδι στον τελικό.
Στο 58ο λεπτό ο Γκβαρντιολ δέχθηκε την κόκκινη κάρτα, στο 75ο λεπτό ο Γκρεγκοριτς μείωσε για την Φράιμπουργκ πριν έρθει ο Σομποσλάι στο 90+8′ να διαμορφώσει το τελικό 5-1 με πέναλτι.

ΦΡΑΪΜΠΟΥΡΓΚ: Φλέκεν, Κίμπλερ, Μ.Γκίντερ, Κ.Γκίντερ (79’ Βάισχαουπτ), Λίνχαρτ, Σιλντιγιά (20’ Γκρίφο), Χέφλερ, Εγκεστάιν (46’ Καϊτέλ), Γκρέγκοριτς, Χέλερ (76’ Πέτερσεν), Ντόαν (46’ Σάλαϊ)

ΛΕΙΨΙΑ: Μπλάσβιχ, Χάλστενμπεργκ (61’ Ράουμ), Ορμπάν, Γκβάρντιολ, Χένρικς, Λάιμερ, (87′ Ντιαλό) Όλμο (61′ Σιμακάν), Σομποσλάι, Βέρνερ (79’ Πόουλσεν), Αϊνταρά, Ενκουνκού (61’ Κλόστερμαν).