Είχε ξεχωριστό ενδιαφέρον η συνέντευξη Τύπου του Χοσέ Λουΐς Όλτρα πριν το ματς με την Πάφος FC, καθώς ήταν η πρώτη φορά που μίλησε σ’ αυτόν τον τόνο, όσον αφορά το τι έφταιξε και η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να κατακτήσει το πρωτάθλημα.
Όχι γιατί είπε πολλά, αλλά καμιά φορά δεν χρειάζεται να πει πολλά κάποιος για να καταλάβεις. Ενίοτε, η γλώσσα του σώματος, το ύφος, «μιλάνε» από μόνα τους. Πέραν τούτου όμως, ο κόσμος της ΑΕΚ θέλει και περιμένει απαντήσεις.
Είτε η ομάδα πετύχει το στόχο της Ευρώπης είτε όχι, τα ερωτήματα δεν διαφοροποιούνται στο ελάχιστο. Ένα ερώτημα, κατ’ ακρίβεια. Τι έφταιξε. Γιατί. Αυτό είναι που ταλαιπωρεί το μυαλό των φίλων της ΑΕΚ και θέλει-απαιτεί για απαντήσεις.
Ο καθένας μπορεί να βγάλει από μόνος του τα συμπεράσματά του. Είναι όμως διαφορετικό, πολύ διαφορετικό ν’ ακούς τον ίδιο τον προπονητή, τις δικές του εξηγήσεις για το τι έφταιξε. Ορθότατα δεν άνοιξε περισσότερο το θέμα, διότι αυτή τη στιγμή ΤΟ ΜΟΝΟ που μετράει είναι ο αγώνας με την Πάφος FC και η εξασφάλιση της θέσης στην Ευρώπη. Με την τοποθέτησή του όμως πως «στο τέλος της σεζόν θα απαντήσω σε οτιδήποτε ερωτηθώ», επί της ουσίας ΔΕΣΜΕΥΤΗΚΕ ότι θα μιλήσει. Θα καταθέσει τις απόψεις του για τους λόγους της κατακόρυφης πρώτης από τον Φεβρουάριο κι έπειτα.
Οφείλει να το πράξει, είναι υποχρέωσή του προς τον κόσμο.

Ανδρέας Βεντούρης