Με τρία γκολ από το πρώτο ημίχρονο και χαρακτηριστική άνεση, η Άρσεναλ δεν αισθάνθηκε ποτέ ότι έπαιζε ντέρμπι απέναντι στην Τσέλσι. Έφτασε στο 3-1 κόντρα στους «μπλε» που δεν λένε να σηκώσουν κεφάλι και όσο μπορεί η ομάδα του Αρτέτα θα πιέζει την Σίτι για την κορυφή στην τελική ευθεία. Έκτη ήττα για το σύνολο του Λάμπαρντ που παραμένει… αδιόρθωτο.
Η Άρσεναλ έγινε ακόμα μια ομάδα που εκθέτει όλα τα κακώς κείμενα της Τσέλσι και την κάνει να εκπέμπει SOS. Όχι απλά δεν ήταν ντέρμπι αυτό, αλλά οι «κανονιέρηδες» πέρασαν ένα τρομερά ήρεμο βράδυ κόντρα σε ένα σύνολο με μπλε φανέλες που δεν μπορεί ούτε να μαρκάρει, ούτε να συνεργαστεί, ούτε να σταματήσει την κατηφόρα…
Στο 18ο λεπτό από γύρισμα του Τζάκα από αριστερά ο Έντεγκααρντ έκανε το 1-0 από το ύψος της περιοχής και σε φάση καρμπόν στο 31′, ξανά ο Νορβηγός έγινε αποδέκτης του γυρίσματος από τον Ελβετό, αυτή την φορά στο σημείο του πέναλτι, με τους Στέρλινγκ, Τιάγκο Σίλβα και Τσίλγουελ απλά να κοιτούν την κίνηση και το πλασέ του σκόρερ για το 2-0. Όσο κι αν οι φιλοξενούμενοι στο «Έμιρεϊτς» τα έβαζαν ο ένας με τον άλλον για όλες τις απροσεξίες, δεν μπορούσαν να συνέλθουν.
Η Άρσεναλ βρήκε και τρίτο γκολ πριν την ανάπαυλα, όταν στο 34′ από σέντρα που έγινε από δεξιά προς το δεύτερο δοκάρι, σημειώθηκε φάση διαρκείας στην κατάληξη της οποίας ο Γκαμπριέλ Ζεσούς σκόραρε στην κλειστή γωνία για το 3-0!
Εξαιρώντας ένα καλό σουτ του Τσίλγουελ στο 25ο λεπτό έπειτα από τρομερή μπαλιά του Καντέ προς αριστερά, η Τσέλσι είχε απόλυτα παθητικό ρόλο. Οι οπαδοί της είχαν αρχίσει ν’ αποχωρούν μετά από το δεύτερο γκολ και ό,τι είχε στο μυαλό του ο Λάμπαρντ, βάζοντας μάλιστα στο αρχικό σχήμα τους Μαντουέκε και Ομπαμεγιάνγκ για να φρεσκάρει την επίθεση, είχαν πάει από νωρίς στα σκουπίδια…
Κάπως έτσι ο «Όμπα» με μόλις 9 επαφές με την μπάλα σε 45′ αγώνα αποχώρησε, ο Χάβερτς πέρασε στο ματς, αλλά η Άρσεναλ συνέχισε να κυριαρχεί. Τα «όλε» από τον κόσμο σε κάθε μεταβίβαση των «κανονιέρηδων» έκανε ακόμα πιο δύσκολη την βραδιά της Τσέλσι, η οποία πάλι καλά είχε τον Κέπα να βγάζει ό,τι μπορούσε στις νέες φάσεις που έφτιαχναν οι παίκτες του Αρτέτα.
Κι όμως, στο 65ο λεπτό με την πρώτη τελική των «μπλε» στο δεύτερο μέρος, ο Μαντουέκε έφυγε στην πλάτη του Ζιντσένκο για να βρει την μπαλιά του Κόβασιτς και να χαλάσει το clean sheet του Ράμσντεϊλ για το 3-1. Η Άρσεναλ φυσικά δεν είχε πλέον να κυνηγήσει και πολλά και μπορούσε απλά να διαχειριστεί το ματς στα εναπομείναντα λεπτά του, με το παιχνίδι να «σβήνει» παρά τις λιγοστές προσπάθειες της Τσέλσι και το 3-1 να μένει μέχρι τέλους.

ΑΡΣΕΝΑΛ: Ράμσντεϊλ, Γουάιτ, Κίβιορ, Γκάμπριελ (86’ Χόλντινγκ), Ζιντσένκο (73’ Τίρνεϊ), Ζορζίνιο (86’ Παρτέι), Τζάκα, Έντεγκααρντ, Τροσάρ (59’ Μαρτινέλι), Σακά (73’ Νέλσον), Ζεσούς

ΤΣΕΛΣΙ: Κέπα, Τιάγκο Σίλβα, Αθπιλικουέτα, Φοφανά (87’ Τσαλομπά), Τσίλγουελ, Κόβατσιτς, Καντέ, Φερνάντες (71’ Γκάλαχερ), Ομπαμεγιάνγκ (56’ Χάβερτς), Στέρλινγκ (71’ Μούντρικ), Μαντουεκέ (79’ Ζιγές)