Με τον Μπενζεμά να πετυχαίνει ένα ακόμη γκολ τη φετινή σεζόν και τον Ασένσιο να σκοράρει στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα η Ρεάλ κέρδισε 2-0 την Τσέλσι στη Μαδρίτη και πήρε σαφές προβάδισμα πρόκρισης στα ημιτελικά του Champions League καθώς θα ταξιδέψει στο Λονδίνο για τη ρεβάνς της επόμενης εβδομάδας με ένα καθαρό σκορ.

Οι μπλε από την άλλη πλευρά είχαν κάποιες καλές στιγμές μόνο στο πρώτο μέρος, στο δεύτερο δεν απείλησαν καθόλου, ενώ έμειναν και με παίκτη λιγότερο στο 59′ με τον Τσίλγουελ να βλέπει την απευθείας κόκκινη κάρτα για μαρκάρισμα πάνω στον Ροντρίγκο.

Η Ρεάλ πήρε τη μπάλα στα πόδια της από το πρώτο λεπτό και με το καλημέρα ανέβηκε στην επίθεση με στόχο να βάλει ένα γρήγορο γκολ. Κάτι που έδωσε την ευκαιρία να απειλήσει την Τσέλσι μόλις στο 2′ με μια κάθετη πάσα προς τον Φέλιξ ο οποίος νικήθηκε στο τετ α τετ με τον Κουρτουά που έδιωξε σε κόρνερ.

Η πρώτη καλή στιγμή των γηπεδούχων ήρθε στο 16′ όταν ο Μπενζεμά άλλαξε ωραία τη μπάλα με τον Βινίσιους με τον Γάλλο από δύσκολη θέση να πλασάρει και τον Κέπα να αποκρούει τη μπάλα.

Στο 22′ σε φάση διαρκείας στην εστία της Τσέλσι η Ρεάλ βρήκε το προβάδισμα που έψαχνε. Ο Καρβαχάλ έκανε μια γλυκιά σέντρα προς τον Βινίσιους που με προβολή προσπάθησε να νικήσει τον Κέπα ο οποίος απέκρουσε προσωρινά με τον Μπενζεμά να έχει ακολουθήσει τη φάση και ουσιαστικά σε κενή εστία απλά έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα.

Οι φιλοξενούμενοι με τη σέντρα έφτασαν κοντά στην ισοφάριση με τον Στέρλινγκ να βρίσκεται σε θέση βολής μέσα στην περιοχή ύστερα από σέντρα από τα δεξιά αλλά ο Κουρτουά σωτήρια απομάκρυνε τη μπάλα.

Οι γηπεδούχοι όμως απείλησαν ξανά στο 26′ με τον Βινίσιους να βγαίνει ωραία από τα αριστερά, μπήκε στην περιοχή αλλά το πλασέ που επιχείρησε δεν ήταν τόσο καλό και ο Κέπα μπλόκαρε. Εννιά λεπτά αργότερα ο Μπενζεμά έδωσε στον Ροντρίγκο ο οποίος πλάσαρε, αντί να γυρίσει πάλι τη μπάλα στο Γάλλο και ο γκολκίπερ της Τσέλσι απέκρουσε.

Η τελευταία καλή στιγμή του πρώτου 45λεπτου ήρθε στο 44′ για τη Ρεάλ με τον Βαλβέρδε να κόβει τη μπάλα, να βγαίνει στην αντεπίθεση, να επιχειρεί το σουτ και τον Κέπα να μπλοκάρει σταθερά.

ΡΕΑΛ: Κουρτουά, Καρβαχάλ, Αλάμπα, Μιλιτάο, Καμαβινγκά (71′ Ρίντιγκερ), Μόντριτς (81′ Θεμπάγιος), Κρόος (84′ Τσουαμενί), Βαλβέρδε, Ροντρίγκο (71′ Ασένσιο), Μπενζεμά, Βινίσιους.

ΤΣΕΛΣΙ: Κέπα, Φοφανά, Σίλβα (75′ Μάουντ), Κουλιμπαλί (55′ Κουκουρέγια), Τζέιμς, Φερνάντες, Καντέ (75′ Γκάλαχερ), Κόβατσιτς, Τσίλγουελ, Στέρλινγκ (65′ Χάβερτζ), Φέλιξ (65′ Τσαλόμπα).