Την εξαιρετική κατάσταση στην οποία βρίσκεται φρόντισε να επιβεβαιώσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία επικράτησε με χαρακτηριστική ευκολία της Τσέλσι με 2-0 και συνέχισε το σερί που τη θέλει να έχει κερδίσει για τουλάχιστον δύο φορές, κάθε αγγλική ομάδα που βρίσκει στον δρόμο της. Για την ακρίβεια, όλες, εκτός από μία…
Μπορεί η Ρεάλ Μαδρίτης να λογιζόταν ως το απόλυτο φαβορί απέναντι στην Τσέλσι, όμως στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, οι λεπτομέρειες είναι αυτές που κάνουν την διαφορά. Ακόμη και έτσι όμως, οι Μαδριλένοι αποδείχθηκαν κυρίαρχοι απέναντι στην ομάδα του Φρανκ Λάμπαρντ και με το τελικό 2-0, είναι το απόλυτο φαβορί για την πρόκριση στα ημιτελικά του Champions League.
Ο Καρίμ Μπενζεμά συνέχισε το σερί που τον θέλει να σκοράρει για 11η συνεχόμενη φορά κόντρα σε αγγλική ομάδα στο Champions League, σε φάση νοκ-άουτ, ο Ασένσιο διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα και ενδιάμεσα μεσολάβησε η πρώτη κόκκινη κάρτα (απευθείας) στην καριέρα του Μπεν Τσίλγουελ.
Υπό αυτές τις συνθήκες, δεν θα ήταν εφικτό η Τσέλσι του «Φράνκι» να σταματήσει τους «μερένχες», με συνέπεια να μπει στο club των υπόλοιπων έξι αγγλικών συλλόγων, που έχουν ηττηθεί δις από τη Ρεάλ Μαδρίτης στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.
Σε δύο περιπτώσεις έχει χάσει πλέον η Τσέλσι, η Λιντς και η Τότεναμ, σε τρεις η Λίβερπουλ και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ενώ επτά είναι οι φορές που η Λίβερπουλ έχει «υποκλιθεί» στο… μεγαλείο της «Βασίλισσας», με τελευταία της ήττα αυτή προ ενός μήνα, στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», με 1-0!
Μία μόλις αγγλική ομάδα δεν εντάσσεται στην ίδια συζήτηση και εδρεύει στο «Νησί». Για την ακρίβεια, όχι μόνο δεν έχει χάσει σε δύο διαφορετικές αναμετρήσεις από τη Ρεάλ, αλλά δεν έχει ηττηθεί ποτέ και σε κανένα γήπεδο από τους Ισπανούς. Ο λόγος φυσικά για την Άρσεναλ, η οποία πριν από 17 χρόνια, δεν δέχθηκε γκολ σε 180 λεπτά από τους Μαδριλένους και αποτέλεσε την πρώτη αγγλική ομάδα που κέρδισε στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου».

Εκείνο το γκολ του Τιερί Ανρί δεν θα ξεχαστεί ποτέ, όπως και η πρόκριση στο «Χάιμπουρι», για να ακολουθήσουν φυσικά τα ματς με τη Γιουβέντους και τη Βιγιαρεάλ και να καταλήξει η «παρέα» του Ανρί, του Πιρές και του Λέμανς, στον τελικό του Champions League απέναντι στη Μπαρτσελόνα.
Σε αυτό το σημείο, να θυμίσουμε πως η Άρσεναλ απέχει από το Champions League εδώ και επτά χρόνια, αλλά πλέον, απομένει μόνο μαθηματικά να «σφραγιστεί» η επιστροφή της, είτε ως τροπαιούχος της Premier League, είτε από την 2η θέση. Ενδέχεται λοιπόν σε ένα χρόνο από τώρα να είναι αυτή που θα κληρώνεται με τη Ρεάλ Μαδρίτης…