Αποτελεί πάντα μια ενδεδειγμένη λύση η επίσκεψη του (οποιουδήποτε) προέδρου στα αποδυτήρια; Η απάντησή είναι «όχι». Υπήρξαν και στο παρελθόν επισκέψεις του Άντρου Καραπατάκη στα αποδυτήρια, το αποτέλεσμα ωστόσο δεν ήταν πάντα το ίδιο.
Το τι θα ισχύσει για τη σημερινή…κατσάδα στους ποδοσφαιριστές, θα φανεί (μονάχα) στο αποτέλεσμα. Είναι βεβαίως προβληματικό το να χρειάζεται, επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, την αυστηρή σύσταση του προέδρου της ομάδας που αγωνίζεται, προκειμένου να…ξυπνήσει αγωνιστικά. Από την οποία, παρεμπιπτόντως, πληρώνεται up to date και του παρέχει ότι χρειάζεται.
Εάν ξαφνικά η ΑΕΚ αρχίσει να εμφανίζει τον καλό της εαυτό από ‘δω και στο εξής, είναι λογικό ο καθένας να αναρωτηθεί, σε βαθμό εκνευρισμού μάλιστα, το γιατί να χρειαζόταν η επίσκεψη του προέδρου για να γυρίσει ο διακόπτης. Έτσι δεν είναι;
Εν πάση περιπτώσει, αποτελεί την τελευταία λύση από την (οποιανδήποτε) διοίκηση, προτού προχωρήσει στην επόμενη που θα είναι ασφαλώς και πολύ πιο δραστική. Την πρώτη φορά παρακολουθείς διακριτικά. Τη δεύτερη χτυπάς το καμπανάκι. Η τρίτη θα είναι και η φαρμακερή, επιλέγοντας να σπάσεις αυγά (μέρες που είναι, κιόλας).
Στην ΑΕΚ έφτασαν μέχρι τον αριθμό «2». Ευελπιστούν ότι μετά και την επίσκεψη του προέδρου, δεν θα χρειαστεί να προχωρήσουν στον επόμενο αριθμό.

Ανδρέας Βεντούρης