Μπορεί η 1η θέση να διατηρείται, μπορεί η ομάδα του Μιλόγεβιτς να ήταν καταπληκτική για περίπου 60 λεπτά στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την ΑΕΚ, μπορεί ο Κβιλιτάια να σημείωσε δύο υπέροχα σε εκτέλεση γκολ , όμως το γκολ του Ιβάν Τρισκόφσκι στο 88’ στέρησε την ευκαιρία στο ΑΠΟΕΛ να γίνει το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.
Όπως και με την Ομόνοια, έτσι και με την ΑΕΚ, κλώτσησαν ισάριθμες ευκαιρίες παίκτες και προπονητής, σε σημείο μάλιστα που να αρχίζει να κυριαρχεί το άγχος, κατά πόσο θα καταφέρουν να κόψουν πρώτοι το νήμα.
Χωρίς νίκη σε τρία ματς της δεύτερης φάσης, δεν είναι ότι καλύτερο για μία ομάδα που θέλει να κατακτήσει τον τίτλο και είναι κάτι που ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ πρέπει να το δει και να το φτιάξει ο προπονητής.
Στη διάρκεια του αγώνα με την ΑΕΚ, βιάστηκε ο Μιλόγεβιτς να ρίξει στο γήπεδο τον Μπεν και ήταν σαν να έπαιζε με 10 παίκτες αφού αποδείχθηκε ανέτοιμος, ο κατά τα άλλα εξαιρετικός Μπεν, ενώ ο Ντογκαλά, ήταν κύρια πηγή κινδύνων για τον αντίπαλο και κακώς αντικαταστάθηκε.
Βασικά, καμία αλλαγή του Σέρβου, δεν τον δικαίωσε. Ούτε ο Μακέντα, ούτε ο Εφραίμ ήταν καλύτεροι από Κβιλιτάια ( αυτός βέβαια αντικαταστάθηκε υποχρεωτικά) και Μαρκίνιος, ενώ δεν μπορεί να κριθεί η ολιγόλεπτη συμμετοχή του Ντβάλι.
Από την στιγμή που η διαφορά από τη 2η ομάδα του Άρη, μειώθηκε στους δύο βαθμούς εισέρχεται η πίεση για το ΑΠΟΕΛ που πάει μάλιστα στις επόμενες αγωνιστικές να παίξει με δύο άκρως φορμαρισμένες ομάδες, όπως ο Απόλλων την ερχόμενη Δευτέρα στο ΓΣΠ και ο Άρης στις 23 Απριλίου στη Λεμεσό.
Εκεί θα κριθούν πολλά στην προσπάθεια επίτευξης του μεγάλου στόχου και είναι κάτι παραπάνω από υποχρεωτική, η νίκη με τον Απόλλωνα για να πάει με προβάδισμα στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τον απειλητικό Άρη.

Ισχύει για την