Όσοι ακόμα θεωρούν τον Σέρβο ότι έχει πετύχει στο έργο του, ιδού ακόμα μία απόδειξη ότι έχει αποτύχει σχεδόν 100%.
Ο Κύπριος διαιτητής, στην εποχή του Μίλοραντ Μάζιτς, μπήκε στο περιθώριο, από τότε που άρχισαν τα δύσκολα.
Πιο συγκεκριμένα. Όσο πλησιάζει το πρωτάθλημα και το κύπελλο στο τέλος, κανένας Κύπριος διαιτητής, δεν κατεβαίνει στο γήπεδο για να σφυρίξει. Απλά ένας θα είναι σε ρόλο 4oυ και άλλος σε ρόλο AVR.
Έγιναν ρεζέρβες οι Κύπριοι διαιτητές, στην εποχή Μάζιτς. Σαφώς και είναι πισωγύρισμα για τους ίδιους, σαφώς και είναι αποτυχία για το Σέρβο και όλους τους άλλους που είναι στο πλευρό του και απαρτίζουν το τμήμα διαιτησίας.
Ο Μάζιτς που σε λίγες βδομάδες μένει ελεύθερος από την ΚΟΠ, έχει καταφέρει να ΑΠΟΤΥΧΕΙ γιατί έκανε λάθος τακτική.
Το μέγα λάθος ( εκ του αποτελέσματος) είναι ότι δεν κατάφερε να κάνει σωστή μετάγγιση στο ρόστερ των διαιτητών και δεν κατάφερε επίσης να διαχειριστεί αποτελεσματικά τους διαιτητές εκείνους, πάνω στους οποίους πίστεψε.
Που καταλήγουμε όμως σήμερα;
Αν ο κύριος Μάζιτς φύγει (όπως λέγεται για τη Ρωσία) θα αφήσει πώς του «καμένη γη» και συγκεκριμένα δεν υπάρχει κατάλογος διαιτητών α’ κατηγορίας που να εμπνέει εμπιστοσύνη ώστε να αναλάβει τα ηνία στο Κυπριακό ποδόσφαιρο.
Είτε φεύγει είτε μείνει όμως ο Σέρβος, καταγράφει μία τεράστια αποτυχία με τη μετατροπή του Κύπριου διαιτητή σε θεατή των ξένων συναδέλφων τους…

Μιχάλης Παπαγεωργίου