Πριν από λίγες μέρες, η Λειψία νίκησε 2-0 την Μπορούσια Ντόρτμουντ, προκρίθηκε στα ημιτελικά του Κυπέλλου Γερμανίας και έβαλε τέλος σε μια σειρά τριών αγώνων, στους οποίους είχε ισάριθμες ήττες χωρίς να σκοράρει. Το Σάββατο, στα πλαίσια της 27ης αγωνιστικής της Bundesliga, η ομάδα του Ρόζε επικράτησε 1-0, μέσα στο Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου, της Χέρτα, και μπήκε στη πρώτη τετράδα, που οδηγεί, απευθείας, στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.
Σε ένα ματς χωρίς σπουδαίες φάσεις και με πολλά λάθη, από τις δυο ομάδες, η Λειψία βρήκε το γκολ, στο 39ο λεπτό, με τον Χαϊντάρα. Μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο μέσος από το Μάλι νίκησε στον αέρα, τον γκολκίπερ Κρίστενσεν, και σκόραρε, με τους γηπεδούχους να φωνάζουν για φάουλ, αλλά, τον ρέφερι Αϊτεκίν να δείχνει σέντρα, αφού συμβουλευτηκε και τον VAR.
Η Χέρτα δεν κατάφερε να δημιουργήσει τις ευκαιρίες για να φτάσει στο γκολ. Μία και μοναδική καλή στιγμή ήρθε στο 82ο λεπτό με τον Σερντάρ, από πλάγια θέση, να μην μπορεί να νικήσει τον Μπλάσβιτς. Έτσι, η ομάδα του Βερολίνου παραμένει στη 16η θέση, που οδηγεί σε μπαράζ παραμονής, και αναμένει με ενδιαφέρον τα αποτελέσματα, στους αγώνες της Κυριακής, καθώς αγωνίζονται οι ομάδες που παλεύουν, όπως και εκείνη, για την παραμονή τους στην κατηγορία.

ΧΕΡΤΑ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ: Κρίστενσεν, Ουρέμοβιτς (74′ Νιντερλέχνερ), Κεμπφ, Ντάρνταϊ, Κένι (62′ Ρίχτερ), Τουσάρτ, Σιγκέρτσι (62′ Σερντάρ), Μπόατενγκ (62′ Ενγκανκάμ), Πλάτενχαρντ, Λουκεμπάκιο, Κάνγκα (74′ Γιόβετιτς)

ΛΕΙΨΙΑ: Μπλάσβιτς, Σιμακάν, Όρμπαν, Γκβαρντιόλ, Χένριχς, Λάιμερ, Χαϊντάρα (78′ Κλόστερμαν), Ράουμ (84′ Χάλστενμπεργκ), Σομποζλάι, Βέρνερ (63′ Σίλβα), Φόρσμπεργκ (63′ Όλμο)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ