Ένας άνθρωπος που έγραψε την δικιά του ιστορία στο Κυπριακό μπάσκετ, ένας άνθρωπος που δεν μάσησε ποτέ τα λόγια του, άνοιξε την καρδιά του στο balla.com.cy και μίλησε για το πρωτάθλημα και το Κύπελλο αλλά και όλα τα κακός κείμενα στην Κυπριακή καλαθόσφαιρα.

Απολαύστε τον Παναγιώτη Τρισσόκα

Επιτέλους η ώρα που οι φίλοι του Κυπριακού μπάσκετ έφτασε. Παναγιώτη ας κάνουμε αρχή με το Κύπελλο. Αφήνουμε πίσω τα όσα έγιναν (επεισόδια) και βλέπουμε μπροστά…Ένα ημίχρονο και ένα ακόμα ημιτελικό φωτιά.
«Όχι δεν τα αφήνουμε πίσω, χουλιγκάνους του ποδοσφαίρου από που και αν προέρχονται δεν τους θέλουμε στην καλαθόσφαιρα, στην μπασκετάρα μας θέλουμε αγνούς φιλάθλους που να αγαπούν το πιο όμορφο άθλημα και θέλουμε γονείς με τα παιδιά τους να απολαύνουν ελεύθερα τα παιχνίδια. Η απόφαση του αθλητικού δικαστή της ομοσπονδίας ήταν εντελώς λανθασμένη, αφού τιμώρησε τα σωματεία και το πιο σημαντικό για μένα τιμώρησε τους παίχτες και τους προπονητές που δεν φταίνε σε τίποτα. Άσε που για το κύπελλο τιμώρησε τις ομάδες και για το πρωτάθλημα αυξάνοντας τις φωνές εναντίον του. Ευτυχώς το εφετείο διόρθωσε εν μέρει την απόφαση».

Σε ένα και μόνο αγώνα πιστεύεις ότι η εμπειρία που έχουν ΑΕΚ και Κεραυνός θα τους δώσει τον τίτλο του φαβορί ανεξαρτήτου αντιπάλου; Απόλλωνας, Ανόρθωση, ΑΕΚ ή Κεραυνός;
«Σε ένα μονό αγώνα δεν υπάρχει φαβορί ειδικά σε ουδέτερη έδρα και θεωρώ ότι έχουν και οι 4 από 25% πιθανότητα να πάρουν το κύπελλο».

Λίγα 24ωρα αργότερα θα έχουμε και το πρώτο τζάμπολ στους τελικούς… ως ένας από τους πλέον επιτυχημένους καλαθοσφαιριστές που φόρεσες την φανέλα των δύο φιναλίστ του πρωταθλήματος θα ήθελα την άποψη σου. Υπάρχει φαβορί;
«Νομίζω πως ναι και είναι ο Κεραυνός ο οποίος είναι λίγο μπροστά από την ΑΕΚ.Ο Κεραυνός ήταν ο πιο σταθερός όλη την χρονιά με πολύ καλή ευρωπαϊκή πορεία. Η ΑΕΚ είχε καλά και κακά παιχνίδια, ενώ προχώρησε και σε αλλαγές ξένων και προπονητή. Αλλά είναι ΑΕΚ και δεν ξεγράφεται. Το πρώτο παιχνίδι είναι πολύ σημαντικό ειδικά αν το πάρει η ΑΕΚ. Θα δείξει φυσικά ποιος θα πάρει και το κύπελλο που θα του δώσει άλλη δυναμική. Αξίζει να αναφέρουμε ότι και 2 ομάδες έχουν πολύ κάλους Κύπριους παίχτες που θα είναι όπως πάντα το κλειδί στην επιτυχία».

Ένα πρωτάθλημα όμορφο και αμφίρροπο αλλά και με αρκετά παρατράγουδα όπως τα επεισόδια αλλά και η απομάκρυνση ξένων από αρκετές ομάδες κάτι που σχολιάστηκε αρνητικά από αρκετούς. Πως το είδες φέτος με 4 ουσιαστικά ξένους;
«Δεν θα το έλεγα όμορφο και αμφίρροπο, αλλά ένα πρωτάθλημα χαμηλής ποιότητας με αρκετά προβλήματα. Είμαι ξεκάθαρα ενάντια στους 4 ξένους, άσε που πιστεύω ότι οι ξένοι που έρχονται τώρα δεν έχουν καμία μα καμία σχέση με τα παιδιά που έρχονταν παλιά. Οι ομάδες μας θα το πω στα Κυπριακά «διακονούν» για λεφτά με αποτέλεσμα αρκετές ομάδες έδιωξαν τους ξένους και αλλοιώθηκε έτσι το πρωτάθλημα, οι χορηγοί μετρημένοι στα δάκτυλα το ενός χεριού μου, οι πλείστοι Κύπριοι είναι ρολίστες στις ομάδες τους ενώ το προϊόν φαίνεται δεν πουλά».

Υπάρχει μέλλον όσο αφορά τον Κύπριο καλαθοσφαιριστή;
«Κάνεις δεν το ξέρει, υπάρχουν παιδιά με ταλέντο που το θέλουν και παλεύουν πολύ για να παίξουν αλλά οι ομάδες πρέπει να τους δώσουν ευκαιρίες. Με 300 και 400 ευρώ το μήνα δεν γίνεσαι επαγγελματίας ,αλλά και αυτά τα παιδιά θα πρέπει να βάλουν ώρες στα γήπεδα και όχι στα καφέ. Κανένα πλάνο για τον Κύπριο δεν υπάρχει άσε που κολλήσαμε μόνο με το Ευρωμπάσκετ του 2025, που ήταν απίστευτη επιτυχία αλλά μείναμε σε αυτό. Για αναπτυξιακά πρωταθλήματα δεν υπάρχει τίποτα, δεν υπάρχει η παραμικρή βοήθεια για να βγάλουμε παίχτες. Οτι κάνουμε το κάνουμε μονοί μας, οι λίγοι που μείναμε πραγματικά να ασχολούμαστε με αυτό».

Μία προσωπική ερώτηση. Θα σε δούμε στον πάγκο κάποιας ομάδας στο μέλλον η παραμένεις αφοσιωμένος στα παιδιά σου στην ΕΝΠ.
«Πέρσι πήγα για να βοηθήσω τον Ζάκη στο δύσκολο ξεκίνημα του, παίξαμε πολύ καλά όλη την χρονιά, τρυπήσαμε το ταβάνι μας, φέραμε πολύ κόσμο στο γήπεδο και αν δεν ήταν ο τραυματισμός του Μίλαν τα πράγματα ίσως να ήταν αλλιώς. Το έζησα και αυτό αλλά δεν είναι για μένα. Ξέρω τι είμαι και τι μπορώ να κάνω κα επαγγελματίας προπονητής δεν θέλω να είμαι. Για αυτό είμαι στις ακαδημίες για να οργανώσω εκεί που γουστάρω και με γουστάρουν και τα παιδιά μου, γιατί παιδιά μου είναι όλα. Τους ξέρω όλους με το όνομα τους από τον πιο μικρό μέχρι τον πιο μεγάλο. Γονείς ζητούν την βοήθεια μου για θέματα εκτός μπάσκετ που απασχολούν τα παιδιά τους. Είμαι σκληρός ναι, αλλά εκεί που πρέπει θα πάρουν και τα μπράβο τους και θα έχουν πάντα την αγάπη μου. Όταν ήρθα στην ομάδα οι ακαδημίες είχαν 14 παιδιά τώρα φθάσαμε τα 175 και προχωράμε βήμα βήμα για να ετοιμάσουμε παίχτες που θα παίξουν στη πρώτη μας ομάδα που είναι η μόνη μας σωτηρία. Με δική μας αποθήκη πλήρως εξοπλισμένη, με δικό μας γραφείο, με επαγγελματίες προπονητές και γυμναστή μπήκαμε στους επίλεκτους u14 και είμαστε στις πρώτες 2 θέσεις των u12, ενώ θα έπρεπε είμαστε και στους επίλεκτους των u16 και u18.Βάλαμε παίχτες στην πρώτη ομάδα, ενώ αναγκάσαμε άλλες ομάδες να ρίξουν ματιές σε παίχτες μας δίνοντας μεταγραφή τον Δημήτρη Χατζηκωνσταντή στο εφηβικό της ΑΕΚ. Συνεχίζουμε την σκληρή δουλειά για τον Τσολιά και τον Παρθενώνα».

Συνέντευξη στον Γρηγόρη Γρηγορά