Πραγματοποιήθηκε χτες στο Ολυμπιακό Μέγαρο η τελετή Βράβευσης των Αρίστων της Κυπριακής Ομοσπονδίας Γυμναστικής που διακρίθηκαν κατά το έτος 2022
Στην τελετή παρευρέθηκαν η εκπρόσωπος της Υπουργού Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας κα. Θεότη Πούρου, ο Πρόεδρος του ΚΟΑ κ. Αντρέας Μιχαηλίδης, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Γιώργος Χρυσοστόμου καθώς και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Γυμναστικής κ. Σάββας Μάτσας οι οποίοι χαιρέτησαν την εκδήλωση.
Επίσης παρευρέθηκαν μέλη του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΚΟΕ, ο Πρόεδρος της Σχολικής Εφορείας Στροβόλου, Προέδροι Ομοσπονδιών, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΟΓ, εκπρόσωποι των Ε.Ε. /Σωματείων της ΚΟΓ και φίλοι της Γυμναστικής.
Ο Πρόεδρος αναφέρθηκε στα 17 συνολικά μετάλλια που μετρά η Ομοσπονδία για την φετινή χρόνια και τις 7 προκρίσεις που πέτυχαν όλοι οι αθλητές και αθλήτριες, που βραβεύθηκαν, για τα Παγκόσμια Πρωταθλήματα, την κορυφαία διοργάνωση της χρονιάς.
Επίσης ευχαρίστησε θερμά όλους όσους βοήθησαν την ΚΟΓ και στάθηκαν διπλά της ως συμπαραστάτες και αρωγοί στην τεράστια προσπάθεια που έγινε για να έχουμε όλες αυτές τις επιτυχίες, τον ΚΟΑ, την ΚΟΕ, την ΟΠΑΠ Κύπρου, την Cablenet, τις Σχολικές Εφορείες Στροβόλου και Λακατάμιας, ευελπιστώντας στην συνέχιση της στήριξης και συνεργασίας.
Στην τελετή βραβεύθηκαν οι άριστοι αθλητές και αθλήτριες όλων των κατηγοριών στην Ρυθμική Γυμναστική, στην Ενόργανη Γυμναστική Γυναικών και στην Ενόργανη Γυμναστική Ανδρών.
Στην Ενόργανη Γυμναστική Γυναικών κορυφαία αθλήτρια βραβεύτηκε η Μπατσούρινα Τατιάνα.
Στην Ρυθμική Γυμναστική κορυφαία αθλήτρια βραβεύτηκε η Άννα Σοκόλοβα όπου στους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες κατέκτησε 3 μετάλλια.
Στην Ενόργανη Γυμναστική Ανδρών κορυφαίος αθλητής βραβεύτηκε ο Μάριος Γεωργίου ο οποίος βραβεύτηκε και ως κορυφαίος αθλητής της Ομοσπονδίας για το 2022 όπου κατά την διάρκεια της χρονιάς κατάφερε να κάνει την μία επιτυχία μετά την άλλη και να κατακτήσει συνολικά 10 μετάλλια με κορυφαία του στιγμή το ιστορικό χρυσό μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ενόργανης Γυμναστικής.
Βραβευτήκαν επίσης οι Ηλίας Γεωργίου ο οποίος μας χάρισε πολλές επιτυχίες κατακτώντας 4 μετάλλια με κορυφαία του στιγμή το χρυσό μετάλλιο στους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες. Ο Πηλακούρη Σωκράτη ο οποίος ήταν η έκπληξη της χρονιάς που κατέκτησε αργυρό και χάλκινο μετάλλιο στους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες.
Κορυφαίος προπονητής αναδείχθηκε ο Παναγιώτης Πετρίδης προπονητής του Μάριου Γεωργίου.
Βραβεύτηκαν επίσης η Επαρχιακή Επιτροπή Αμαθούς Λεμεσού ως η κορυφαία στην Ενόργανη Γυμναστική Ανδρών, το Σωματείο Αθανάσια ως το κορυφαίο στην Ενόργανη Γυμναστική Γυναικών και το Σωματείο Α. Τρικωμίτης ως το κορυφαίο στην Ρυθμική Γυμναστική.
Για την προσφορά τους βραβεύτηκαν οι προπονητές Παναγιώτης Πετρίδης, Παναγιώτης Σιήππης, Ηρόδοτος Γεωργαλλά, Χρυσταλλένη Τρικωμίτη. Επίσης βραβευτήκαν οι κριτές, Δημήτρης Άγγονας, Στυλιανού Σωτήρης, Ευαγγελία Τρικωμίτη, Μαρία Ιωάννου, Ελπίδα Μιχαήλ.
Τέλος βραβευτήκαν για την εθελοντική τους προφορά τους φυσιοθεραπευτές, Αθηνά Κωνσταντίνου και Γιώργο Κουτσούδη.
Ακολούθησε δεξίωση σε πολύ φιλικό κλίμα όπου ανταλλαχτήκαν απόψεις για τα διαφορά θέματα που απασχολούν τόσο την Γυμναστική όσο και τον αθλητισμό.