Ο Βίκτορ Οσιμέν έδωσε σύνθημα τίτλου σε Ιταλία κι Ευρώπη για την εντυπωσιακή φέτος Νάπολι, η οποία βρίσκεται στο +18 από τη δεύτερη θέση στη Serie A και με το… ένα πόδι στους «8» του Champions League.
Αν υπήρχε βραβείο για ομάδα της σεζόν στην Ευρώπη αυτό θα δινόταν χωρίς αμφιβολία στη Νάπολι. Μπορεί ακόμα η αγωνιστική περίοδος να βρίσκεται σε εξέλιξη, αλλά το αποτύπωμα που έχει αφήσει το σύνολο του Λουτσιάνο Σπαλέτι συνδυάζοντας νίκες με εκπληκτικό ποδόσφαιρο δύσκολα «ματσάρεται» στο τελευταίο, πλην όμως καθοριστικό δίμηνο.

Οι Παρτενοπέι μετρούν αντίστροφα για την κατάκτηση του πολυπόθητου Scudetto, αφού μόνο με «αυτοχειρία» μπορεί να χαθεί το υπέρ τους +18 από τις Ίντερ και Μίλαν. Παράλληλα, έχουν ήδη κάνει το ένα βήμα για την πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League για πρώτη φορά στην ιστορία τους. Και ο Βίκτορ Οσιμέν, πρωτεργάτης της τρομερής πορείας των Ναπολιτάνων, έδωσε σύνθημα για… πρωτάθλημα και ευρωπαϊκό!

Σε συνέντευξή του στην «Corriere Della Sera», ο Νιγηριανός τοπ-σκόρερ του Campionato με 19 γκολ δήλωσε ότι ο ίδιος και οι συμπαίκτες του θα κυνηγήσουν τον τίτλο και στις δύο διοργανώσεις: «Η νοοτροπία μας είναι πάντα η ίδια, σε Ιταλία κι Ευρώπη: να επιβάλλουμε τους εαυτούς μας και να κερδίζουμε. Είμαστε στον Μάρτιο και υπάρχει χρόνος ακόμα. Αλλά ναι, θέλω τα πάντα, θέλουμε τα πάντα», είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε περιγράφοντας το μυστικό που εξηγεί τη φετινή πορεία για το σύνολο του Σπαλέτι:«Πώς προέκυψε η πίστη σε αυτό το σύνολο; Πριν καν αρχίσουμε να νικάμε. Υπάρχει μια φωτογραφία που το πιστοποιεί. Ήταν καλοκαίρι και μετά από μια αρκετά σκληρή προπόνηση μίλησα στον Ανγκισά. Του είπα, ”Φρανκ, ξέρεις ότι η ομάδα μας είναι δυνατή και μπορούμε όντως να κατακτήσουμε το Scudetto”. Έμοιαζε σκεπτικός αλλά τον έπεισα. Ο Σπαλέτι μάς πλησίασε και μου είπε: ”Αν όλοι οι συμπαίκτες σου είναι τόσο πεπεισμένοι, όσο εσύ, τότε ναι μπορούμε να προσπαθήσουμε”. Έτσι γεννήθηκε η όμορφη ιστορία μας, φτιαγμένη από αγώνες, από προπονήσεις, από άνδρες που δεν ξοδεύουν τους εαυτούς τους. Φτιαγμένη από ηγέτες. Είμαστε όλοι λίγο ηγέτες»