Ο πρόεδρος του ΠΑΣΠ Σπύρος Νεοφυτίδης μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 95.0 για τις πληροφορίες μέσω του Red Button για χειραγωγημένο αγώνα.
«Αυτό που υπάρχει με τους φακέλους είναι ένα γκρίζο περιβάλλον. Για άλλη μια φορά φαίνεται ότι δεν υπάρχει διαφάνεια από πλευράς ΚΟΠ για το τι γίνεται με τους φακέλους. Σε πολλές περιπτώσεις δεν δημοσιεύονται. Εμείς έχουμε μια αρκετά καλή συνεργασία με την Επιτροπή Δεοντολογίας, θα θέλαμε περισσότερο υποστήριξη από την αρχή στοιχημάτων γιατί εκεί πάνε και έρχονται τα εκατομμύρια αλλά όλο το βάρος του red button και της επιμόρφωσης των παικτών το επωμίζεται ο ΠΑΣΠ. Και δεν μιλάμε για εκατομμύρια. Όφειλε η αρχή να βοηθούσε. Το θεωρώ λανθασμένο να μένουν τελείως απ’ έξω οι ποδοσφαιριστές. Το red button παρά τα χτυπήματα που δεχθήκαμε γιατί χάθηκαν υποθέσεις που καταγγέλθηκαν συνεχίζει. Όταν καταφέρνεις να χάνεις υποθέσεις με τρεις μαρτυρίες, χάνεις και την εμπιστοσύνη να γίνονται καταγγελίες. Μέχρι και χθες προκύπτουν έγκυρες πληροφορίες από πλευράς των μελών μας ασχέτως αν υπάρχει κόκκινος φάκελος ή αν δεν υπάρχει. Υπάρχουν αρκετά ματς χειραγωγημένα χωρίς κόκκινο φάκελο».
Εσείς έχετε πληροφορίες για κόκκινο φάκελο; «Ναι υπάρχει πληροφόρηση. Ενημερώθηκα χθες από το αρμόδιο τμήμα για καταγγελία για συγκεκριμένο παιχνίδι. Αυτό που μας απογοητεύει είναι η συμπεριφορά της ΚΟΠ και η μονομερής απόφαση της να μην βιντεογραφεί τα παιχνίδια ώστε να έχουμε τα περσινά αποτελέσματα με μειωμένο αριθμό ειδοποιήσεων. Αυτό γινόταν γιατί οι ποδοσφαιριστές και όχι μόνο γνώριζαν ότι το παιχνίδι θα βιντεογραφηθεί και θα ήταν αναρτημένο σε όλες της ιστοσελίδες. Η ΚΟΠ σε παιχνίδι που ήρθε κόκκινος φάκελος και η UEFA ζήτησε βίντεο, ζήτησε από τα σωματεία το βίντεο για σκοπούς επιτροπής διαιτησίας και όχι γιατί ήρθε φάκελος. Ντράπηκαν να πουν ότι ήρθε φάκελος. Δεν γίνεται να παρακαλάς τα σωματεία να σου στέλνουν βίντεο».